Riasztás

2022.06.09. 12:33

Másodfokú meteorológiai riasztást adtak ki a kunszentmiklósi járásra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun megye, Fejér megye, Nógrád megye, Pest megye területére. Az érintett területen Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Baon.hu

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Egyre többfelé pattanhatnak ki csütörtökön zivatarcellák, és a nap folyamán ismétlődő zivatartevékenységre számíthatunk. Legkisebb valószínűséggel a nyugati, határ menti területeken fordulhatnak elő zivatarok a délutáni órákban. A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (25-40 milliméter, főként az ország középső, észak-déli sávjában és a többször ismétlődő cellaátvonulásokból akár 50 milliméter is), jégeső és viharos (60-70 kilométer/órás, főként az északkeleti harmadban 80 kilométer/órás) széllökés is kísérhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A légkör az esti, késő esti órákban is aktív marad, a zivatartevékenység éjjel főleg a Dunántúlra és a déli megyékre koncentrálódik. Még pénteken is szórványosan számíthatunk zivatarok kialakulására, előbb a dunántúli, majd a középső tájak és az Északi-középhegység felé vonul a zivataros csapadékzóna. Összességében legnagyobb számban a középső tájakon, legkisebb számban és eséllyel pedig a Tiszántúlon fordulhatnak elő zivatarok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában