Ellátás

2022.06.17. 17:00

Lesz elég urológus a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

Török Józsefné, a Szövetség a Hírös Városért képviselője a csütörtöki közgyűlésen kérdést intézett a polgármesterhez, miszerint tudomására jutott, hogy az utolsó két urológus orvos is felmondott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház urológiai osztályán. Arról érdeklődött, hogy mi lesz az osztállyal és a betegekkel, illetve lesz-e továbbra orvos?

Horváth Péter

A polgármester a csütörtöki közgyűlésen elmondta, hogy ugyan a kórház nem az önkormányzat fenntartásában működik, de írásban feltette a kérdést az intézménynek. Az alábbi írásos választ kapta: „A Bács-Kiskun megyei kórház urológiai osztályán sajnálatos módon megbetegedések és haláleset kapcsán három szakorvos kiesett az ellátásból. A pótlásukról azonnal egyeztettünk és megkezdtük a tárgyalásokat más kórházakkal is. A Szakmai Kollégium ezen eredményeként rövid határidőn belül új szakorvosok és egy rezidens is fog érkezni az osztályra és folyamatos a betegellátás addig is, ezt próbálják fenntartani.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában