Galériával

2022.06.06. 14:01

Különleges programokkal várták az érdeklődőket a nyárlőrinci falunapon

Múltból jövőt címmel tartottak hagyományos termékünnepet, valamint hungarikum fesztivált és falunapot Nyárlőrincen, amin a település lakóinak jelentős száma vett részt.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Nem csalódtak azok, akik kilátogattak a labdarúgó pálya melletti piactérre, mert változatos, érdekes és különleges programokat is láthattak. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület jóvoltából, zeneszóra lehetett felébredni. Kilenc órakor kezdődtek a gyermekprogramok, amelyek közül a legnépszerűbb az arcfestés és a csillámtetoválás volt.

A felállított jurtában hagyományőrző kunokkal, Huszka József életművével, valamint faragott népművészeti tárgyakkal és viseletekkel találkozhattak az érdeklődők. Aki az íjászatot kedveli, az is megtalálta a számítását, 10. századi magyar viseletben oktatták az érdeklődőket.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mesebuszát főleg a gyerekek látogatták. A helyi érték sátorban szörpöket, gyümölcsleveket, borokat, sajtokat, kolbászt, sonkát lehetett kóstolni, és szalmából, csutkából, rongyból és egyéb eszközökből készített tárgyakat lehetett megtekinteni. Kora délután a főzőversenyen indulók alágyújtottak a bográcsoknak, majd megkezdődött a település szellemi öröksége a maratoni entra kártyajáték.

A Dózsa György utcában Tápai Tamás és Kálmán Berci tartott nagysikerű motoros bemutatót. Ezt követen Pénzváltó István polgármester köszöntötte az elmúlt időszakban született gyerekeket, az anyukáknak pedig Szakácsné Marsa Edina jegyző adott át emléklapot.

A színpadon a helyi énekkar, a Pöszméte citerazenekar, valamint a Up for Dance tánccsoport is bemutatkozott, majd felvágták a három ízben készült falu tortáját, amiből mindenkinek jutott egy-két szelet. A helyi önkéntes tűzoltók baleseti mentést szimuláló bemutatójára is sokan voltak kíváncsiak. Új színfoltként jelent meg a traktorhúzó verseny, de a sört kedvelők is megmutathatták milyen gyorsan tudják lenyelni a kedvelt italt. Akik nem külön főztek, azokat az önkormányzat látta vendégül marhapörköltre. A színpadon Somogyi András humorista lépett fel, őt pedig Sipos F. Tamás követte. A szentkirályi Jugglers of the Village csoport tűzzsonglőr bemutatót tartott. A napot utcabállal fejezték be, ahol az 1+2 Sláger zenekar muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában