Oktatás

2022.06.25. 07:50

Két oklevelet szerezhetnek egy vizsgával Baján

Lezajlott a német–magyar érettségi a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában (MNÁMK) ezen a héten, a bizonyítványokat szombaton osztják ki.

Márton Anna

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A MNÁMK Német–Magyar Ágának diákjai is folytatták az érettségi vizsgát. A végzős tanulók a német rendszer szerint már februárban teljesítették az írásbeli érettségi vizsgarészt német nyelv és irodalomból, matematikából és fizikából. Utóbbi két tantárgyból csak írásban, német nyelv és irodalomból írásban és szóban vizsgáztak az érettségizők. A májusi vizsgaidőszakban a magyar rendszerű tantárgyak írásbeli vizsgái következtek magyar nyelv és irodalomból, biológiából, informatikából és német, mint idegen nyelvből. A komplex érettségi szóbeli vizsgákon 42 diák egy német és egy magyar vizsgabizottság előtt adott számot tudásáról. 

A MNÁMK Német–Magyar ágán tehát egy érettségi vizsgával kettő érettségi bizonyítványt szereznek a tanulók. A német bizonyítvánnyal Németországban tanulhatnak tovább, és pályázhatnak tanulmányi ösztöndíjakat az érettségizők, míg a magyar bizonyítvány a magyar felsőoktatási intézmények kapuit nyitja meg előttük.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában