Útinform

2022.06.23. 07:45

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotós: Shutterstock

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– napközben több helyen is sövényvágó géplánc dolgozik. Délelőtt Röszke felé Ócsa térségében, délután pedig a főváros felé tartó oldalon Lajosmizse és Örkény közelében is sávlezárás mellett dolgoznak.
– Kiskunfélegyháza térségében felújítják a burkolatot. Budapest felé a 104-es és a 110-es km között a külső- és a leállósávot lezárták, a járműveket a belső sávba terelik. A lezárás és a terelés érinti a Kiskunfélegyháza-észak csomópontot is, de az M5-ös autópályára a fel- és a lehajtás továbbra is biztosított. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

A 44-es főutat, Kecskemétnél a „Repülős” körforgalom és a szentkirályi elágazás közötti, közel 3 km-es szakaszon felújítják. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, félpályás lezárás mellett. Napközben 8 és 18 óra között jelzőőrök irányítanak.

Az 51-es főúton, Baján a 157-es km-nél csomópontot építenek, a félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 

Az 55-ös főúton,
– Csávoly átkelési szakaszán a burkolatot tisztítják. A lassan haladó munkagép munkaidőben útszűkületet okoz. 
– Baján felújítják a Szegedi úton lévő vasúti átjárót, ezért azt várhatóan július elejéig lezárták. Kerülni a Keleti krt. - Kaszás utca - Dózsa György út útvonalon lehet. 

A 441-es főúton, Nagykőrös belterületén felújítják az útburkolatot. A 18-as km-nél, egy közel 300 méteres szakaszon, útszűkületen kell áthajtani. 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében, Bácsalmás térségében, a Kelebia-Baja összekötő úton, Bácsszőlős és Bácsalmás között burkolatjavítási munkálatokat végeznek. A 30-as és 33-as km között a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (június 25-26.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában