Június 20–22.

2022.06.20. 14:33

Ingyen kóstoltatással ösztönzik meggyfogyasztásra a Bács-Kiskun megyeieket is

Hétfőtől három napon keresztül népszerűsíti ingyenes meggykóstoltatási akcióval az egészségmegőrző szerepéről is ismert gyümölcsöt a keceli Fresh Fruit TÉSZ. Bács-Kiskun megyében is több helyszínen várják az érdeklődőket, hétfőn többek között Kecskeméten kínálta két gimnazista, Mádai Luca és Kátai Liliána kis dobozkákban a mélybordó színű csemegét.

Barta Zsolt

Juhász Zoltán (jobbra), a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelő tanára is örömmel fogadta el a meggyet Fotó: Barta Zsolt

Eleinte hiába kínálták, az arra járók nem akartak hinni a szemüknek, hogy valóban ajándékba kapják a gyümölcsöt, amivel arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy a piacokon és a boltokban minél több meggyet vásároljanak. Ebben a gyümölcsben ugyanis rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag található, amelynek komoly egészségmegőrző szerepe van. 

A keceli Fresh Fruit TÉSZ több éve népszerűsíti kóstoltatással a különféle gyümölcsöket, a meggynek évről évre kiemelt figyelmet szentelnek. 

Idén június 20-22. között több megyében, 21 helyszínen, 19 városban tartanak kóstoltatást. 

A termelői szervezet célja, hogy az akció minél több fogyasztóban tudatosítsa, milyen egészséges és finom gyümölcs a meggy, illetve felhívja a figyelmet a napi szintű zöldség– és gyümölcsfogyasztás fontosságára, nyilatkozta a hírportálunknak Juhos Csaba, a TÉSZ elnöke. 

Az akció során részben előre meghirdetett, részben váratlan helyeken és időpontokban hostessek jelennek meg friss, finom meggyel, melyet a járókelőknek kínálnak. A kóstoló mellé egy szórólap is jár, melyen minden információt megtalálnak az érdeklődők a meggyel kapcsolatban. Hétfőn Kiskőrösön, Soltvadkerten és Kecskeméten osztogatták a meggyet. 

A következő két napban az alábbi helyeken érdemes keresni a Fresh Fruit kóstoltatóit:  

Kedden:

09:00-09:30-ig Császártöltés, Orvosi Rendelők parkolója, 

10:00-10:30-ig Kecel, Coop áruház parkolója,

11:30-12:00-ig Vadkerti–tó, strandbejárat, 

12:30-13:00-ig Bócsa, Pipagyújtó Csárda melletti parkoló. 

Szerdán:

 9:00-10:00-ig Kalocsa, Búzapiac tér (volt Duna Áruház előtt), 

10:30-11:00-ig Miske, Fő út és Szent Imre utca sarka, 

12.00-13.00-ig Kiskunhalas, Bethlen tér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában