Tompa

2022.06.29. 07:00

Folytatódik a Bokréta óvoda felújítása

A nyári szünettel kezdetét vette a tompai Bokréta óvoda felújításának harmadik üteme, miután az előző két ütemben már megújult az intézmény jó része a Magyar Falu Program keretében.

Pozsgai Ákos

Véh László polgármester

Fotó: Pozsgai Ákos

A korábbi két felújítás során, az első ütemben 18 millió forint értékben hozták rendbe az intézmény régi épületszárnyát, a második ütemben 15 millió forint értékben az új épületrészt és a csoportszobát. A teljes közműhálózatot lecserélték, új burkolatot kapott több helyiség is – számolt be róla Véh László polgármester, aki elmondta, hogy a mostani, harmadik ütem során a megmaradt épületrészt újítják fel. Az itt lévő tálalókonyha, egy tornaszoba és egy fejlesztő-foglalkoztató csoportszoba korszerűsítése történik meg. 

A teljes közműhálózatot újra cserélik, a tornaszoba új sport-PVC-burkolatot kap, valamint új konyhai eszközöket és berendezéseket vásárolnak a tálalókonyhába. 

– Az intézménybe jelenleg 110 kisgyermek jár, néhány éve csökkent az óvodába beíratott gyermekek száma, az utóbbi években azonban stagnálni látszik a jelenlegi gyermeklétszám – közölte a polgármester, aki szerint a nyári felújítási munkálatokkal a végére érnek az óvoda teljes felújításának. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában