Támogatás

2022.06.25. 07:00

Energetikai felújítás lesz a kunbaracsi orvosi rendelőben

34 millió forintot költhet az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének energetikai felújítására a kunbaracsi önkormányzat. A költségeket a Belügyminisztériumtól elnyert vissza nem térítendő támogatásból finanszírozza a község.

Gulyás Sándor

Hegedűs Lászlóné, Kunbaracs alpolgármestere

Fotó: Gulyás Sándor

– Régóta küzdünk az elavult gázkonvektorokkal, így nagy segítséget jelent számunkra az elnyert támogatás. A rendelkezésre álló összeg nagy részét az épület fűtésének korszerűsítésére fordítjuk. Napelemes rendszert építünk ki, melynek köszönhetően a rezsiköltségek jelentősen csökkenni fognak. Emellett újra cseréljük a belső nyílászárókat, illetve a helyiségek burkolatát. A projekt részét képezi az épület hőszigetelése is. Néhány éve, a Magyar Falu Programnak köszönhetően megújultak a külső nyílászárók és a mosdók is. Az energetikai beruházást követően teljes egészében megvalósul az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének rekonstrukciója – mondta el hírportálunk érdeklődésére Hegedűs Lászlóné al­polgármester. 

A felújítási munkák a tervek szerint már július hónapban elkezdődnek, a kivitelező kiválasztása megtörtént, az átadásra ősszel kerülhet sor. 

– A faluház és könyvtár felújítására 93 millió forintot nyert önkormányzatunk a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A pénzt az épület teljes energetikai megújítására költjük. A projekt magába foglalja a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítését. A munkálatok a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően még az idei év második felében elindulnak. A befejezési határidő jövő év tavaszára várható. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a rezsiköltségek több mint a felére csökkennek. A Magyar Falu Program pályázatán elnyert 18 millió forintos támogatás réven még az idén megvalósul a Petőfi utca és a József Attila utca egy szakaszának megújítása – tette hozzá Hegedűs Lászlóné. 

Az önkormányzat tervei között szerepel a polgármesteri hivatal épületének energetikai felújítása, amit ugyancsak pályázati forrásból kívánnak megvalósítani. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában