Sokat tett a faluért

2022.06.15. 17:26

Emlékművet állítottak a fajszi Pata Józsefnek

A vállalkozó nagyon sokat tett szeretett falujáért, segítette a templom felújítását is

Gábor János

Seenger Dorottya és Seenger Boglárka (jobbra) a koszorúval. Fotó: Gábor János

Az autóalkatrész-beszállító Pata József Gépipari Kft. vezetősége a múlt héten leplezte le az alapító grandiózus emlékművét a gyár fajszi telephelyén. Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva egy csarnoképület alapkövét is letették, ezzel a vállalat újabb mintegy ezer négyzetméterrel növeli a területét a faluban. 

A rendezvényen felszólaló Seenger Dorottya elmondta: a Pata család harmadik generációs tagjaként büszke rá, hogy a testvéreivel együtt gyakorlatilag a születése óta jelen van a vállalat életében, hiszen még csak féléves volt az első csarnok avatásának idején. Azóta egyre hosszabbak az üzemlátogatások – jegyezte meg, érzékeltetve, hogy számtalan mérföldkő után több ezer négyzetméterrel és sok modern eszközzel bővült a telephely. 

Dr. Pata Ildikó ügyvezető-tulajdonos emlékeztetett: a céget alapító édesapja 2017-es halála után óhatatlanul szükségessé vált némi átrendeződés a társaságnál, de ezután 600 négyzetméteres lézercsarnok, több raktár, majd egy csomagolócsarnok is épült, és mára több mint száz alkatrészt gyártanak a fajszi üzemben. Ezeken kívül hivatalosan is bejelentette egy újabb, 1200 négyzetméteres csarnok építését. Az üzem alapkövét a megemlékezés előtt helyezték el a családtagok és a GINOP-pályázathoz segítséget nyújtó Zsigó Róbert államtitkár. 

A megemlékezésen a gyáralapító egyik unokája, Seenger Boglárka idézte fel Pata József érdemeit. 

Beszédében kihangsúlyozta, hogy nagyon sokat tett szeretett falujáért: segítette a fajszi templom felújítását, saját alapítványán keresztül támogatta a hátrányos helyzetű gyerekeket, és szponzorálta a helyi sportéletet, különösen a labdarúgást. 

A közvetlen környezete családszerető, társasági, vidám emberként ismerhette meg. 

– Mi, az unokák, a gyerekek mindig azt látjuk, hogy az emberek a körülményeknek hálásak azért, amit az életben elérnek, és a körülményeket okolják, ha kudarcot vallanak. Én nem hiszek a körülményekben. Mi azt tanultuk tőletek, hogy azok boldogulnak ebben a világban, akik reggel felkelnek és megkeresik azt, amire szükségük van, de ha nem találják, megteremtik maguknak – tolmácsolta köszönetét szüleinek és a nagyapa emlékének Seenger Boglárka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában