Galériával

2022.06.29. 18:25

Elismerésekkel köszönték meg a halasi kórház dolgozóinak munkáját

Díjak és elismerő oklevelek átadásával ünnepelték az egészségügyi, valamint az egészségügyben dolgozók munkáját a szerdai Semmelweis-napi ünnepségen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház udvarán.

Mester-Horváth Nikolett

Balról: Dr. Soós Károly, Petrovics Máté és Dr. Rácz Judit Kiskunhalasi Város Egészségügyért Díjat, míg Hunyadi Dániel az Év ápolója díjat vehette át

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ünnepségen először dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója köszöntötte kollégáit és a megjelenteket.

– Bármilyen nehézségekkel és változásokkal kellett vagy kell majd szembenéznünk, büszke vagyok rá, hogy kollégáim mindig a kellő gondoskodással és szaktudással fordulnak betegeinkhez, illetve egymáshoz is – fogalmazott a főigazgató, egyúttal hozzátette, további erőt és kitartást kíván az előttük álló feladatok elvégzéséhez.

Az egészségügyben dolgozók munkáját méltatta Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is, aki kiemelte, hogy bár július 1-je a magyar egészségügy napja, az év bármely időszaka alkalmas rá, hogy kifejezzük hálánkat és tiszteletünket azoknak, akik nap mint nap értünk dolgoznak.

Az ünnepnapnak és a halasi kórház névadójának, Semmelweis Ignácnak a munkásságáról, illetve életéről dr. Oszlánczi Gábor, a Higiéniai Osztály vezetője osztott meg néhány gondolatot, kiemelve a kézfertőtlenítés fontosságát. Elmondta továbbá, hogy az intézményükben három osztályon is kipróbálhatták az úgynevezett Semmelweis Szkennert, ami digitális felvételt készít a fertőtlenített kezekről, így jól látható, hogy a kezek hány százalékát vonták be fertőtlenítővel, hol és mennyi kézfelület maradt ki.

– Ez az eszköz kiválóan alkalmas arra, hogy segítsen a kézhigiénés gyakorlat fejlődésében, bár hangsúlyoznom kell, hogy a kórházunkban készült felvételek szép eredményeket mutattak – mondta Oszlánczi Gábor.

A beszédeket követően átadták a település képviselő-testülete által korábban megszavazott Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díjakat. Idén dr. Rácz Judit, az fül-orr-gégészet osztályvezető főorvosa, dr. Soós Károly, a sebészet osztályvezető főorvosa, valamint Petrovics Máté üzemeltetési vezető vehettek át a rangos elismerést.

Az év ápolója díjat 2022-ben Hunyadi Dániel vihette haza. Tizenöt fő munkatárs Semmelweis Emléklapot kapott, míg tizenöt dolgozó főigazgatói dicséretben részesült. Törzsgárdai jutalmat vehettek át azok, akik épp a Semmelweis-napon ünnepelték 20, illetve 30 éves jubileumukat. Köszöntötték a Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjazottjait, valamint azokat, akik idén megyei és országos kitüntetéseket vehettek át.

Emellett dr. Ördögh Csaba orvosigazgató beszámolt róla, mely orvosok tettek sikeres szakvizsgát, valamint ismertette, hogy dr. Nógrády Miklós, dr. Rénes Loránd és dr. Fekete Zoltán főorvossá, míg dr. Tiszlavicz Noémi adjunktussá lépett elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában