Videóval

2022.06.03. 17:45

Büntetés-végrehajtási tisztek tartottak bemutatót a rendészetis diákoknak Halason

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumában a rendészeti képzésben résztvevő 9. 10. és 11. osztályos tanulók számára tartottak pályaorientációs bemutatót és előadást a büntetés-végrehajtás munkatársai péntek délelőtt.

Pozsgai Ákos

A halasi iskola 9. 10. és 11. osztályos tanulói számára tartottak pályaorientációs bemutatót és előadást a büntetés-végrehajtás munkatársai. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága között szoros együttműködés alakult ki mióta az oktatási intézmény felvette profiljai közé a rendészeti oktatást. 

– Érdekeltek vagyunk abban, hogy a rendészeti ágazati képzésben tanuló diákok közül a lehető legtöbben válasszák majd a büntetés-végrehajtást, mint hivatást – nyilatkozta a baon.hu-nak Győri Levente, a BVOP Humán Szolgálat és az Oktatási és Szociális Osztály vezetője.

Kiemelte, hogy a büntetés-végrehajtás munkájából minél többen meg kell mutatni a diákoknak, legfőképp azt, amivel vonzóvá tudják tenni ezt a hivatást a fiatalok számára. 

– Ebből adódik, hogy igyekszünk végig látogatni a hasonló profilú iskolákat, ahol a pályaorientációs tematikus foglalkozások keretében némi betekintést kapnak a tanulók arról, hogyan is dolgozunk a büntetés-végrehajtási intézetekben – tette hozzá az osztályvezető, aki elmondta, hogy a dékánis diákok a tematikus napon megnézhették, kipróbálhatták a különböző kényszerítő eszközöket, a büntetés-végrehajtás tisztjei hoztak fegyvereket, gépjárműveket és egy kábítószerkereső-kutyát is megnézhettek a fiatalok munka közben. 

A bemutató célja volt, hogy vonzóvá tegyék a fiatalok számára a szakmát. Fotó: Pozsgai Ákos

– Korábban adományozott a büntetés-végrehajtás az iskolának élethű zárkafelszerelési tárgyakat, amiket az iskola szaktanárai a mindennapi oktatás során szemléltetőeszközként használnak a tanórákon. Továbbá ajándékozott még az iskolának további kényszerítő eszközöket, egyenruhákat, azért, hogy a lehető leghitelesebben tudják a rendészetis diákok a szakmát tanulni – mondta.

– Amióta rendész képzés folyik a Dékáni-technikumban, a rendőrség és a honvédség mellett szoros szakmai kapcsolat van a büntetés-végrehajtás különböző intézményeivel, köztük a kiskunhalasi intézettel is.

 Közvetlen a büntetés-végrehajtás intézményeiből is jönnek hozzánk tanítani kollégák, akik a rendészképzést segítik a technikumban – mondta el hírportálunknak Vezdán Csaba, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum rendészet-honvédelem-közszolgálat szakmacsoport vezetője, aki egyébiránt a pedagógusnap alkalmából a büntetés-végrehajtási szervezettel történő hatékony és eredményes együttműködése érdekében kifejtetett tevékenysége elismeréséül az elmúlt napokban vehetett át elismerést és tárgyjutalmat Budapesten dr. Tóth Tamás bv. altábornagytól, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokától.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában