Kecskemét

2022.06.28. 06:55

Az E-Kecsap védőnői rangos elismerésben részesültek

A napokban vehették át a rangos kitüntetést az E-Kecsap védőnői Budapesten, a Lurdy házban.

Sebestyén Hajnalka

Az E-Kecsap védőnői méltán lehetnek büszkék a Budapesten átvett díjra. Beküldött fotó

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, ismertebb nevén az E-Kecsap védőnői a napokban vették át Budapesten, a Lurdy házban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által meghirdetett, 2020. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége különdíjat.

A pandémia miatt csúszott a díjátadó, ahol dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Az E-Kecsap védőnői Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának dolgozói, így az intézmény színeiben indultak. A díjátadóra elkísérte őket Oláh Annamária ápolási igazgatónő is.

– Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy az önkéntes alapon végzett munkánkat az egészségügyi szakma is elismeri. 

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy a Kecskeméten élő nehéz helyzetbe került családokat és gyermekeiket támogassuk – mondta az alapítvány kuratóriumi elnöke, Szabóné Kis Éva.

A 2014-ben megalapított alapítvány az elmúlt években rengeteget tett a bajba került kisgyermekes családokért a nehéz pillanataikban. Nemcsak kiemelt időszakokban, iskolakezdéskor vagy karácsonykor, hanem egész évben folyamatosan, amikor szükséges. Teszik a védőnők mindezt a munkájuk mellett, szabadidejükben.

Odaadó és lelkiismeretes munkájukat mutatja, hogy az első időszakban magánszemélyek adták össze az adományokat, néhány év után azonban sorra álltak melléjük kisebb vállalkozások, nagyobb cégek.

Az E-Kecsap csapata rendkívül összetartó, a hölgyek számos külsős – sport, baba-mamás, kulturális – rendezvényen képviselik és hirdetik a jótékonyság fontosságát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában