Galériával

2022.06.07. 07:00

A pedagógusokat ünnepelték Félegyházán

Kétéves kihagyás után rendeztek pedagógusnapi ünnepséget pénteken Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

Vajda Piroska

A Móra Ferenc Gimnázium diákjai is felléptek. Fotó: Vajda Piroska

Az eseményen jelen volt Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerü­leti Központ igazgatója is, aki ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, a pedagógusok feladata, hogy gyermekeinket eljuttassák képességeik csúcsára, olyan útravalót adjanak számukra, amellyel boldogulni tudnak az életben, és elégedett, boldog felnőttek lehetnek majd. Bejelentette, hogy Turcsá­nyiné Kertész Ilona, a Kiskunfélegyházi Darvas Iskola pedagógusa állami kitüntetésben részesült, Németh László-­díjat vehetett át Maruzsa Zoltán államtitkártól. 

A város nevében Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte az ünneplőket. Úgy fogalmazott, hogy talán most érezzük igazán, milyen nagy kincs a jó óvónő, a kiváló tanító, a szakmáját magas szinten művelő tanár, a mester szakoktató. Voltak, akik hosszabb-rövidebb idő után elmenekültek a pályáról. Legtöbben a kellő anyagi megbecsülés hiánya miatt. 

– Bármennyire is nehéz és méltatlan a helyzet, amiben vagyunk, de egyvalami mindig működik: a végtelen pedagógiai optimizmus. 

Mert ahogyan hisszük munkánk eredményét, hogy diákjaink a jó felé indulva tisztességes emberré nevelődnek, úgy hisszük és reméljük: a döntéshozók ráébrednek arra, hogy a helyzet nem tartható sokáig – hangsúlyozta Rosta Ferenc. 

A köszöntések sorát az 50 évvel ezelőtt diplomázott Bakosné Tarjányi Máriával kezdték, aki arany oklevélben részesült. 60 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, ezért gyémánt oklevelet kapott: Gácsi Józsefné Dobák Zsuzsanna. 65 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, ezért vas oklevélben részesült: Kovács Sándor, Márton Lászlóné Farkas Franciska, Máté Istvánné Holló Julianna, dr. Papdi Sándorné Forgó Zsuzsanna, Petróczi Károlyné Ónodi Mária, Rátkai Istvánné Jónás Gabriella. 70 évvel ezelőtt szerezte diplomáját, ezért rubin oklevélben részesült: Bácsalmási Ferencné Argat Ilona, Jánosné Szegi Etelka és Kapus Imréné Endre Rozália. Ezt követően Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket és Elismerő okleveleket adtak át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában