Galériával

2022.06.12. 09:16

A honvédelmi miniszter is köszöntötte a halasi mérnök alezredest

Családias hangulatban köszöntötték a 85 éves Kiss István nyugállományú mérnök alezredest születésnapja alkalmából a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület vezetősége szűkkörű ünnepségén a halasi Tiszti Klubban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka díszoklevéllel köszöntötte az alezredest.

Pozsgai Ákos

Mosonyi Viktor hadnagy (jobbra), a Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezető-helyettese adta át Kiss István nyugállományú alezredesnek a díszoklevelet Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A nyugalmazott honvéd, határőr, rendőr és más nyugdíjba vonult volt rendvédelmi polgári alkalmazottakat tömörítő kiskunhalasi a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesületnél szép hagyomány, hogy időről időre köszöntik a születésnapos tagjaikat. – Kiss István mérnök alezredes 1992 óta az egyik legaktívabb tagja az egyesületünknek, fényképezi, dokumentálja a szervezet életének fontosabb eseményeit. A honvédelem, a mérnöki tudományok mellett igazi szenvedélye a fotózás, amely több évtizede tart – hangoztatta köszöntőjében Romvári Frigyes nyugállományú honvéd ezredes, a szervezet elnöke a jeles alkalomból szervezett ünnepségen.

Mosonyi Viktor hadnagy, a Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, irodavezető-helyettese és Parádi Gyöngyi zászlós adták át Kiss István nyugállományú alezredesnek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka által aláírt díszoklevelet, amelyben születésnapja alkalmából köszöntötték.

Romvári Frigyes a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület elnökeként a szervezet ajándéktárgyát nyújtotta át a gratuláció mellé Kiss Istvánnak, akit az ünnepségre elkísért párja Váczi Sándorné, lánya, Kupa Lászlóné és unokája, dr. Kupa Alexandra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában