Galériával/Videóval

2022.06.24. 17:25

A felelős állattartásra tanították a gyerekeket a kecskeméti táborban

Legyél te a falkavezér címmel szervezett egy hetes napközis állatvédelmi tábort az Argos Állatvédelmi Egyesület Szolnoki-hegyi telephelyén. Hétfőtől péntekig számos programon vehettek részt a fiatalok, melyek mindegyike a felelős állattartásra nevelést célozta.

Horváth Péter

A gyerekek örömmel foglalkoztak az állatokkal Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Szabó Attila egyesületi vezető elmondta, hogy az egy hét alatt az alapoktól építik fel a gyerekekben a felelős állattartáshoz való hozzáállást az immár harmadik éve megrendezett táborban. Ennek érdekében az állatvédelmi jogszabályokról beszélgetnek velük, az eredményes kutya kiválasztásáról tartanak előadást és végigveszik, hogy mi kell ahhoz, hogy hosszú és gondtalan élete legyen a házi kedvencnek. Szó esett a helyes kutyatartásról, és a gyakori hibákról is. 

Az Argos évek óta együttműködik a rendőrséggel, így mint minden esztendőben, most is kilátogattak az egyenruhások, akik kutyás bemutatót tartottak és balesetmegelőzési foglalkozáson mutatták be az a kutyák biztonságos utaztatását. A gyerekek megismerkedhettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyájával, és a repülőbázisra is ellátogattak a táborozók, ahol a honvédség életmentő, eltűnt személyeket felkutató kutyáját láthatták munka közben. Természetesen az Agos saját kutyáival is tartott bemutatót.

A táborban külön foglalkoztak a lehetséges egészségügyi problémákkal és megelőzésükkel. Ezt tették emlékezetessé egy állatorvosi rendelőben tett látogatással, ahol a gyerekek röntgenképeket láthattak, és kipróbálhatták az ultrahang felvétel készítését is. Kirándulást tettek a Kecskeméti Vadaskertbe és és lovaskocsival érkeztek meg arra a Kecskemét környéki tanyára, ahol a tanyasi életbe, az ottani állattartással kapcsolatos mindennapokba pillanthattak be a gyerekek

Szabó Attila hangsúlyozta, hogy az egész táborra jellemző a játékosság, a szórakozva tanulás, és a gyerekek jó alanyoknak bizonyulnak, hiszen odafigyelnek a tanultakra és alkalmazzák tudásukat, így válva már fiatalon felelős állattartóvá.

A cikkünkben található videó megtekinthető a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában