Hittantábor

2022.06.30. 07:00

A bibliai hősök történetével ismerkedtek a szabadszállási gyermekek

Idén nyáron is megrendezte hagyományos napközis hittantáborát a szabadszállási református gyülekezet. A programokon közel ötven óvodás, általános- és középiskolás gyermek vett részt.

Gulyás Sándor

Közel ötvenen vettek részt az idei nyári hittantáborban 

Forrás: Gulyás Sándor

A tábor fő vezérfonala a bibliai szuperhősök köré fonódott, a fiatalok játékos és interaktív módon megismerkedhettek Józsué, Dávid és Góliát és más bibliai hősök történetével.

A tábor programját vendég előadók színesítették a programokat, Szűcs Attila és Juhász József mentősök az elsősegélynyújtás technikáját és a különböző sérülések ellátási módját mutatták be a gyerekeknek. A hartai Kovács Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa tartott érdekes és informatív előadást gyerekeknek madarakról, rovarokról és más kisebb állatokról. A hősökhöz kapcsolódóan a gyerekek kilátogattak a szabadszállási Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteménybe, ahol Horváth Balázs, a Honvéd Nyugdíjas Klub, hagyományőrző szakosztályának vezetője tartott tárlatvezetést. A vasárnapi istentiszteleten a hittanos gyermektáborunk záró alkalmán, a gyermekek énekszóban elmondott bizonyságtételét is meghallgathattuk – mondta el lapunk érdeklődésére Süveges-Holczmann Andrea presbiter.

Nap mint nap érkeztek felajánlások a gyermekek részére a szülőktől és gyülekezeti tagoktól, ezzel is segítve a lelkészházaspár Pálinkásné Balogi Beáta  és Pálinkás Gyula, valamint a presbitérium munkáját. Volt, aki busszal vitte a gyerekeket a helyőrségi gyűjteménybe, mások jégkrémet, dinnyét, pizzát, vattacukrot, süteményt és más finomságokat ajánlottak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában