Galériával

2022.06.02. 15:34

1500 virágot kaptak a panellakók Kecskeméten

Idén is meghirdette Virágos Balkonok akcióját a Kecskeméti Városszépítő Egyesület, melynek keretében 1500 tő egynyári virágot osztott szét ingyenesen a belvárosi panelházakban élők között. Az akció utolsó állomása, csütörtök délután a Dobó körúti házak mögötti parkoló.

Sebestyén Hajnalka

Sokan álltak sorba virágokért. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület termelői áron vásárolta meg a virágokat a Hírös Kertészet Egyesülettől. A növényeket kedvezményesen  Gyenes László kertész, Gyenes István kertész, valamint a Gyurján Kertészet és a Kovács Kertészet ajánlotta fel.

Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke elmondta: 

a céljuk ezúttal is az volt, hogy hozzájáruljanak az emeletes házban élők erkélyének felvirágoztatásához, ezáltal is színesebbé téve a belváros megjelenését. A közös képviselőkkel egyeztetve a belváros öt pontján, kedden, szerdán és csütörtökön osztották ki a virágokat, egy-egy család 4-4 növényt vihetett ingyenesen haza.

A Virágos Balkonok akció keretében többek között a Horváth Döme utca hátsó parkolójában szerdán Gyenes István kertész és Király József várta a lakókat a szép virágokkal. Választani lehetett álló és futó muskátlit, petúniát, Dragon begóniát, Impatiens Új Guineát és szúnyogriasztó virágot.

A lakók örömmel vették a kezdeményezést, kosarakkal, dobozokkal érkeztek a helyszínre. Az egyik legnagyobb sikere a helyszínen a szúnyogriasztó virágnak volt. Aki kérte, szaktanácsot is kapott az ültetéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában