Galériával

2022.05.21. 16:01

Versbarátok találkoztak Kecskeméten

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 26. alkalommal rendezte meg közösen a Versmondók Találkozóját. A döntőt szombaton tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Általános és középiskolás diákok szavaltak. Fotó: Bús Csaba

Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermekművészeti, tehetséggondozó rendezvénysorozata sok éves múltra tekint vissza. A tehetséges versmondók segítése mellett az idei fő célkitűzésük a költészet és a zene kapcsolatának bemutatása volt a Kodály-évhez kapcsolódva, a nagy magyar zeneszerző születésének 140. évfordulója alkalmából.

A megméretés felhívására kecskeméti általános és középiskolákból 431 fő ifjú versmondó jelezte részvételi szándékát, a meghirdetett öt korcsoportban. A diákok a XIX. és XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból választhattak verset.

A szervezők és a résztvevők nagy örömére a két év online formátumú megvalósítás után, ismét jelenléti, személyes találkozással valósulhatott meg a Versmondók Találkozója. A válogató fordulók az elmúlt hetekben zajlottak le. Minden versmondó Emléklapot kapott, amelyen versmondását pozitívan megerősítő címmel ismerték el. Közülük a versmesterek döntése alapján a döntőbe, azaz a szombati Versünnepre 98 versmondó jutott be, akik a megnyitó után még egyszer a „zsűri” elé járultak. A végeredmény alapján arany-, ezüst-, bronz-díjban részesültek.

A Versünnepet Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezetője és Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versvándor nyitotta meg. A megnyitót színesítette a ballószögi Kincsecskék néptánc bemutatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában