Elismerések

2022.05.19. 17:50

Városi díjakat ítélt oda a kecskeméti közgyűlés

A közgyűlés csütörtöki zárt ülésén a városi díjak odaítéléséről is döntött.

Horváth Péter

Borítóképünk a csütörtöki közgyűlésen készült. Fotó: Bús Csaba

Város Kulcsa kitüntetést kapott dr. Kishonti Rolland gyermeksebész, a Fokoláre Mozgalom laikus szerzetesi közösség tagja.

Katona József-díjat adományoz Bak Lajosnak, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának.

Kodály Zoltán-díjat ítél oda a város Révész László orgonaművésznek, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárának.

Bozsó János-díjat adományoz Miklós Árpád képzőművész, animációs filmrendező részére.

Tóth László-díjat kap Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió ügyvezető főszerkesztője.

Kecskemét Közművelődéséért Díjban részesült dr. Bereznai Zsuzsanna néprajzkutató, a Kecskeméti Katona József Múzeum főmuzeológusa.

Az Év Civil Szervezete Díjat ítélte oda a város a Hunyadivárosi Nyugdíjasklubnak és annak vezetőjének, Kuli Józsefnének.

A város Kecskemét Városért Oktatási Díjat adományozott Kurilláné  Páncél Csilla, a Ferenczy Ida Óvoda intézményvezetője, Nagy Tibor, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanára, Szűcs Ilona Judit, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tagintézmény-vezető helyettese, és Vargáné Rózsa Piroska, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája tanára részére.

Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat adományozott a Házi Gyermekorvosi Ügyelet szakdolgozóinak (Kutasiné Sánta Erzsébet, Halászné Györök Mónika, Kósa Tiborné és Törőcsik Csilla), dr. Nagy Andrásnénak, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Rendelőintézet vezetőasszisztensének, dr. Nagy Beáta házi gyermekorvosnak, Oláh Annamáriának, az  Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának ápolási igazgatójának, és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának.

Kecskemét Ifjúságáért Díjat ítélt Sántha Erika, a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógusa részére.

Ifjúság a Közösségért Díjat adományozott a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolának.

Kecskemét Szociális Ügyéért Díjra tartotta érdemesnek Fodorné Nagy Krisztinát, a  Városi Szociális Közalapítvány pénzügyi vezetőjét, Germán Anitát, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Margaréta Otthon ápolóját, az E-KECSAP, Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítványt, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatot és Tamon Kamillát, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Mosolysziget Értelmileg Sérültek Nappali Ellátása therápiás munkatársát.

Kada Elek-díjat adományozott a 7. Dimenzió Építésziroda Kft. részére.

Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjban részesítette Vajda Zoltánt.

Mathiász János-díjat adományoz Dabasi Gábor borásznak.

Az Év kecskeméti Mestere Díjat adományoz Bretus János cserépkályhás mester részére

Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjat ítélt dr. Németh Krisztina, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Okleveles kertészmérnök, főiskolai docens, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja részére.

Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjat adományoz az ACPS Automotive Kft. részére.

Az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címet adományozza Kalocsáné Danyi Ildikó címzetes rendőr alezredesnek, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vagyonvédelmi Alosztály alosztályvezetőjének.

Az Év Kecskeméti Tűzoltójának Seres István tűzoltó törzsőrmestert választotta a közgyűlés.

Az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti dolgozója Túri László büntetés-végrehajtási főtörzszászlós lett.

Az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő cím birtokosa Héjjas János, a Katonatelepi Polgárőr Egyesület elnöke.

Az Év Kecskeméti Köztisztviselője elismerésben Dabi Józsefet, az Adó Osztály Adó Kivetési és Ellenőrzési Csoport vezetőjét részesíti a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában