Közlekedés

2022.05.14. 07:26

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében felújítási munkák kezdődnek. A terelés kiépítéséhez az átterelési pontok környezetében, a 71-es és a 78-as km-nél a műszaki átjárókat elbontják, és felfestik az ideiglenes sárga színű burkolati jeleket. Ezt követően, várhatóan délutántól, Kecskemét térségében a 71-es és a 78-as km között a Röszke felé tartó oldal egyik sávját a Budapest felé tartó oldalra terelik majd át. 

A Hetényi pihenőhely, a Kecskemét észak csomópont és a Kecskemét észak elkerülő a korlátozás idején is elérhető lesz.

Főutak:

Az 51-es főúton, Érsekcsanádon csatornáznak. A 150-es és a 152-es km között a fél útpályát lezárták.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza. Munkaidőben gyakori a torlódás.

Az 54-es főút 
– Sükösd és a hajósi elágazás közötti szakaszán kábeleket fektetnek. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani. 
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták.  

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös kilométernél ez okozza az útszűkületet. 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as kilométernél irányonként csak egy-egy sáv járható.  

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,
– Izsák és Orgovány település között egy közel három kilométeres szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.  (5302-es út)  (5-8 kilométer) 
– felújítják az Akasztó és Csengőd közötti utat. A szakasz elején, Csengőd település közelében félpályás korlátozás nehezíti az előrejutást.  (5306-os út)  (0-4 kilométer)  
– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)  
– a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (0-20 kilométer útszűkület)  (15-ös kilométer félpálya)  (5308-as út)

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (május 14.) szombat 22.00-tól (május 15.) vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.
Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában