Útinform

2022.05.13. 07:22

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében burkolat felújítási munkák kezdődnek, melyhez forgalomterelés kiépítésére is szükség van. Az átterelési pontok környezetében, a 71-es és a 78-as km-nél a műszaki átjárókat elbontják, és sárga ideiglenes burkolati jeleket festenek fel. ½ 9-től ½ 5-ig mindkét oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot.   
A terelés kiépítését követően Kecskemét térségében, a 71-es és a 78-as km között a Röszke felé tartó oldal egyik sávját a Budapest felé tartó oldalra terelik át. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 52-es főúton, 
- Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 53-as főúton, Balotaszállás térségében az út menti növényzetet gondozzák. A 65-ös és a 70-es km között az aktuális munkaterület mellett útszűkületen kell áthajtani.

Az 54-es főút 
- Sükösd és a hajósi elágazás közötti szakaszán kábeleket fektetnek. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani. 
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.  

Az 55-ös főúton,
- Pörböly és Alsónyék között útépítők dolgoznak. A május végéig tartó munka során a 111-es és a 118-as km között munkanapokon, 7 órától 15 óráig félpályás lezárás van érvényben. 
- felújítják a Bátai főcsatorna hídját. A 117-es km-nél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.  

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös km-nél ez okozza az útszűkületet.  

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv járható. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (május 14.) szombat 22.00-tól (május 15.) vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában