Galériával

2022.05.07. 15:45

Új manővereket is tanulhattak a motorosok a kecskeméti nyílt napon

Szombaton kilencedik alkalommal rendezte meg a Motoros vezetéstechnikai nyílt napját a kecskeméti Füredi Autósiskola és Képző Központ a vezetéstechnikai pályáján. Az ország különböző pontjairól érkező motorosokat szakemberek készítették fel a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, de emellett új manővereket is tanulhattak.

Sebestyén Hajnalka

Ötven motoros érkezett az ország több pontjáról Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Füredi Autósiskola vezetője, Füredi András 11 évvel ezelőtt indította útjára a Motoros vezetéstechnikai nyílt napot, melyet két év kihagyás után most szombaton újra megrendezhettek a homokbányai városrészben lévő Füredi vezetéstechnikai pályán. Mintegy ötven motoros érkezett Kecskemétről és környékéről, valamint távolabbról, Budapestről, Siófokról, Keszthelyről, Jászberényből, Szolnokról és  Szegedről. A résztvevők között nagy számban a férfiak képviseltették magukat, de akadt néhány motoros hölgy is. 

A cél: szakszerűen felkészíteni a motorosokat a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, hogy magabiztosabban közlekedjenek. 

A korábbi évekhez hasonlóan a motorosok feleleveníthették meglévő tudásukat gyakorlatban és a KRESZ feladatok alapján, új technikákat, manővereket sajátíthattak el, különböző kategóriákban mérhették össze tudásukat, valamint a motorok szépségét is megmérettethették. 

A rendezvény motoros felvonulással vette kezdetét, majd a köszöntőket hallgathattak meg a résztvevők. Tábi Tibor, a Füredi Autósiskola – országosan is elismert – motoros vezetéstechnikai trénere örömmel szögezte le, hogy sok a régi visszatérő motoros, de vannak új arcok is. 

Hozzátette: a motorválasztás nem mindig sikerül elsőre. Nem szabad feladni, fel kell nőni hozzá. 

A pálya kapcsán megjegyezte: ez a vezetéstechnikai pálya jól tükrözi a hazai útviszonyokat, hiszen sok helyen nem éppen motorozásra alkalmas már az aszfalt. Végül az alázatra hívta fel a figyelmet, mely minden motoros számára megszívlelendő. Mindenki szereti a gyors tempót, ugyanakkor a biztonságos közlekedésről sem szabad megfeledkezni. Már idén is több motoros maradt ott az utakon, saját és mások hibájából egyaránt. Mindig legyenek hálásak, ha épségben hazaértek.

Füredi András, a Füredi Autósiskola vezetője, aki maga is motorral érkezett a „bemotorozási napra”, mindenkinek jó gyakorlást kívánt. 

Minden állomáson más-más feladat várta a motorosokat, az összpontszám alapján a végén díjazták a legjobbakat. Például a legügyesebb motorost, a legfiatalabbat, a legmegfontoltabbat, a legerősebbet, legokosabbat. A motor szépségversenyt Pálfi Valéria oktató vezényelte le, és értékelte a kétkerekűeket.

A szervezők arra is figyelmet fordítottak, hogy komplex felkészítésben részesüljenek a motorosok. A program részeként mentő szakápoló tartott előadást az elsősegély nyújtás kapcsán. A vidám hangulatú rendezvényen közös ebéden vehettek részt a motorosok, az ízletes finomság bográcsban főtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában