Galériával

2022.05.08. 13:58

Több mint 50 bográcsban rotyogott a kakaspörkölt Ballószögön

Összesen 54 csapat ragadott fakanalat a szombaton hatodik alkalommal megrendezett ballószögi Kakasfőző Majálison. A két év kihagyás után ismét a Sportcentrum adott otthont a népszerű májusköszöntő közösségi ünnepnek, amit a jó idővel az égiek is kegyeikbe fogadtak.

Horváth Péter

A kedvező időjárás is hozzájárult, hogy sokan kilátogattak a majálisra Fotó: Horváth Péter

A majális megnyitóján Somogyi Lajos polgármester köszöntötte a népes közönséget. Hangsúlyozta, hogy a rendezvény immár Ballószög hagyományaihoz tartozik és csakúgy, mint most, minden helyi közösségi ünnep szerves része a gasztronómia. Az étkek mellet az italok is szerepet kaptak, a bormustrára 71 tételt neveztek a termelők Soltról, Kunadacsról, Lakitelekről, Ballószögről, Helvéciáról, Szabadszállásról és Izsákról. 

A polgármester arra is kitért, hogy 540 millió forintot nyert a település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázatán, amiből a Sportcentrum fejlesztésére is jut: rekortán sportpályát és közösségi házat építenek a területen.

Az eseményt dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki kiemelte: Ballószög élő közösséget teremt, ahol az önkormányzat és a lakosság összefogásából születnek meg a rendezvények és a polgármester munkáját méltatta.

A bográcsban készült pályaműveket a Garaczi János, és Mari János vezette zsűri értékelte. A győztes a Kecskeméti Repülőbázis csapata lett. A zsűri számos különdíjat is odaítélt az induló csapatoknak.

A főzés mellett számos program várta a kilátogatókat. A májusfa felállítása után Pusztaolimpián mérették meg magukat a sportos csapatok, emellett Aracs Eszter bábszínháza, a Hagyományőrző Népdalkör és a Ballószögi Kincsecskék Hegedűs Zoltánnal együtt szórakoztatták a nagyérdeműt. A Petőfi 200 Emlékév keretében vendég volt a Mi Petőfink, vagyis Bánföldi Szilárd, aki verset mondott és történeteket mesélt a gyerekeknek. Este Gájer Bálint, a HangOverGang és a Pedrofon adott koncertet.

A kiváló hangulatú esemény társszervezője a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés volt és a majálist megtisztelte jelenlétével dr. Kerényi János országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában