Beruházás

2022.05.27. 10:23

Több mint 290 millió forintból fejlődhet a járóbeteg-szakellátás Halason

Az emelt szintű járóbeteg szakellátás elérhetőségét, az új, korszerű eljárások bevezetését, a meglévő ellátások minőségi javítását, valamint az ambuláns műtétek növelését teszi lehetővé az több mint 291 millió forint pályázati forrás, amit a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház nyert el a magyar kormányzati és európai uniós forrásból – tudatta sajtóközleményében az intézmény.

Pozsgai Ákos

A támogatásnak köszönhetően összesen 17 járóbeteg szakrendelés eszközellátottsága javulhat. Fotó: Pozsgai Ákos/archív-felvétel

Fotó:

A program keretében összesen 17 járóbeteg szakrendelés – mint például a szemészet, a bőrgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, az általános ultrahang, a tüdőgondozó, a fizioterápia, a gyógytorna, a fül-orr-gégészet, az aneszteziológia, a kardiológia, az urológia, a traumatológia, a pszichiátria, a neurológia, a transzfuziológia, a patológia-cytológia és a gasztroenterológia – eszközellátottsága javulhat és adódik lehetőség a fejlesztésére.

A nagy értékű orvostechnikai eszközök között diagnosztikai ultrahang készülékek, videokolonoszkópos műszerösszeállítás, fül-orr-gégészeti kezelőegység, lézerterápiás készülék, lökéshullámterápiás készülék, fizikoterápiás multifunkciós kezelőegység, vállmozgató készülék, laborcentrifugák, szemészeti ultrahang, automata látótér vizsgáló, non-kontakt tonométer, réslámpa, defibrillátor, CTG, valamint ezek mellett számos kisebb értékű orvostechnikai eszközök, például EKG készülékek, vérnyomásmérők, vizsgálólámpák, cisztoszkópok beszerzésére válik lehetőség.

A pályázati támogatásból vizsgáló- és kezelőágyak, rehabilitációs eszközök, valamint várótermi padok vásárlását is tervezi az intézmény, összesen 213 darab eszköz beszerzésére nyújt lehetőséget a pályázati forrás. A fejlesztéssel közvetlenül a járóbeteg szakellátás színvonal növekszik, amely a betegek, valamint az orvosok és egészségügyi szakszemélyzet szempontjából egyaránt fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában