Állásbörze

2022.05.06. 17:12

Tizenkilenc munkaadó várta a munkanélkülieket Kecskeméten

Tizenkilenc munkaadó közel ötszáz álláshelyet ajánlott azoknak a munkanélkülieknek, akik részt vettek a pénteki állásbörzén.

Barta Zsolt

Számos cég ajánlott munkát Kecskeméten. Fotó: Barta Zsolt

Huszonhatodik éve rendezik meg Kecskeméten az állásbörzét, amely a térségben élő munkanélkülieknek ad tájékozódási lehetőséget a munkaerőpiacon. 

Pénteken tizenkilenc munkaadó képviseltette magát a kecskeméti munkaügyi kirendeltségen, közel ötszáz állásajánlattal érkeztek a rendezvényre, erre szükség is van, mivel a kecskeméti járásban 3 297 állástalant regisztráltak áprilisban. 

A rendezvény résztvevőit Cseh Tamás, a Kecskeméti Járás Hivatal vezetője és dr. Mák Kornél a megyei önkormányzat alelnöke köszöntötte. Felhívták a figyelmet az álláslehetőségekre, illetve arra is, hogy felnőttképzések keretében gyarapíthatják a szakismereteiket. 

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy közel 300 olyan képzést képesek elindítani, amelyre piaci igény van. 

Az állásbörzén olyan jól ismert cégek képviselték magukat, mint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., ahol 8 forgácsolót, 30 gyártósori összeszerelőt, 3 rakodót és 5 fémmegmunkálót kerestek. Mivel nincs elegendő alkalmazott közel 100-ra bővítették az ott dolgozó ukrán állampolgárok számát. Már korábban is dolgoztak ott Ukrajnából érkezett munkások és most a jelenleg ott dolgozók rokonai számára biztosítanak munkalehetőséget. 

A Magyar Honvédség 50 szerződéses katonát keresett. Érettségi nélkül egy katona nettó 186 ezer forinttal kezdhet, ha valaki érettségizett nettó 215 ezret kap. Egy altiszti tanfolyam után ez az összeg nettó 249 ezer forintra emelkedik. 

A megyei kórház ápolókat, műtőssegédeket is keres. Az intézményt képviselő személy elmondta, hogy egy szakápoló bruttó 330 ezer forinttal kezd jelenleg. 

A megyei büntetés végrehajtási szervezethez is várták a jelentkezőket. A tájékoztatóból kiderül, hogy például egy körletfelügyelő bruttó 290 ezer forintnyi illetménnyel kezd, a cafeteria bruttó 200 ezer forint, a ruhapénz 90 ezer forint. Ehhez járul teljesítményjuttatás is. 

A cégek között munkát ajánlott még az Univer Product Zrt., a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., a MÁV-csoport, a Márka Üdítőgyártó Kft., a Kész Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. és a térségi járási hivatal is.

A Kész Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. is várta az érdeklődőket. Fotó: Barta Zsolt

Munkanélküliségi helyzetkép áprilisban

Bács-Kiskun megyében áprilisban 11 674 fő nyilvántartott álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében. Ez 398 fővel kevesebb, mint előző hónapban. Az előző év azonos időszakához képest éppen 17,2 százalékos csökkenés figyelhető meg. Az álláskeresők között  5 263 férfi és 6 411 nő szerepelt. Iskolai végzettség tekintetében a legfeljebb általános iskolát végzettek 4 489 fős létszáma az álláskeresőkön belül 38,5 százalékot jelentett. Középfokú iskolai végzettséggel 6 468 (55,4 százalék), felsőfokú végzettséggel 717 fő (6,1 százalék) rendelkezett. A múlt hónapban  4 649 fő álláskeresési ellátásban, 2 268 fő szociális jellegű támogatásban részesült, míg az álláskeresők 40,7 százaléka, 4 757 fő, semmilyen pénzbeli ellátást nem kapott. Kecskeméti járásban 3 297 állástalant tartottak nyilván áprilisban. Közülük 887 személynek semmiféle végezettsége nem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában