Megmérettetés

2022.05.26. 10:57

Szezonnyitó horgászversenyt tartottak a Vadkerti-tónál

Két hete rendbe tették a horgászhelyeket, majd az elmúlt szombaton egy szezonnyitó versennyel indult a horgászélet a Vadkerti-tónál.

Barta Zsolt

A felvételen a győztes horgászok és a Soltvadkert–Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület vezetői láthatók

Ungvári Ferenc, a Soltvadkert–Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület elnöke a Baon.hu-nak elmondta, hogy az 57 éve alapított szervezet közel 430 fős taglétszámmal rendelkezik. A versenyre negyvenen neveztek. Közülük 11-en csónakból horgásztak, 3 gyermek is indult, a többi felnőtt pedig a partról versenyzett. Mint mondta, sajnálatos módon kevés fiatal vett részt a megméretésen, pedig minden évben két tábort is szerveznek, hogy az utánpótlás meglegyen az egyesületben. 

A verseny végén lemérték a kifogott halak súlyát. Az élen Kecskeméti Attila végzett 15 kilónyi hallal, a második Balogh Kálmán lett 12 kilós eredménnyel, míg a dobogó harmadik fokán Perecz Patrik végzett több mint 10 kilós fogással. Az idei megméretést az országos versenyszabályzathoz igazodva rendezték meg, amelyben segítségükre volt Balogh Kálmán versenyhorgász, elnökségi tag. A kiépített partszakaszon 42–45 horgász fér el kényelmesen, illetve egy másik részen 25 főnek nyílik lehetősége halat fogni. Erre pedig mindenkinek jó lehetősége van, mivel rengeteg ponty és süllő mellett csuka, amur, busa, keszeg is él a tóban. 

Ungvári Ferenc elnök az utánpótlással kapcsolatban megjegyezte:

két nyári tábort szerveznek az idén. Július első hetében és augusztus első napjaiban elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt a jelentkezők. A 35 hely már betelt, tízórait és ebédet is kapnak a gyerekek, majd a reggel nyolckor kezdődő foglalkozás 16 órakor ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában