Magyar Honvédség

2022.05.03. 10:45

Szakkiképzési feladatokat hajtottak végre a kecskeméti repülőbázis katonái

Szakkiképzési feladatokat hajtottak végre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis nem közvetlenül a repüléssel foglalkozó Művelettámogató Zászlóalj katonái az elmúlt időszakban. Az újonnan szakbeosztásba helyezetteknek és a már régebb óta lévő állománynak szakterületenként tervezték be és hajtották végre a kiképzési foglalkozásokat.

baon.hu

Szakkiképzési feladatokat hajtottak végre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái. Fotó: honvedelem.hu/Szausev Xénia főhadnagy

A vegyivédelmi szakállomány megtanulta a rendszeresített technikai eszközök kezelését, azok hadrafoghatóságának biztosítását, a mérgező harcanyagok jelenlétének (koncentrációjának) meghatározását, valamint a szennyezett területek felderítését és megjelölését. A katonák végrehajtották a fegyverzet, a technika, a ruházat, a felszerelés és az egyéni védőeszközök mentesítését az elszenvedett szennyezettség mértékének megfelelően, valamint a mentesítő állomások telepítését – írja a honvedelem.hu.

A komendánsok szakkiképzése magába foglalta a különböző díszelgési feladatokra való felkészülést, a tábori elhelyezés feltételeinek biztosítását, a forgalomszabályozást, az őr-kiképzést, az ellenőrző-áteresztő pont telepítését és üzemeltetését.

A tűzszerészek a robbanószerkezetek felderítését is gyakorolták. Fotó: honvedelem.hu/Szausev Xénia főhadnagy

A tűzszerészek gyakorolták a robbanószerkezetekkel szennyezett területek felderítésének, átvizsgálásának végrehajtását, a veszélyességi fokuk megítélését, hatástalanításuk és megsemmisítésük módszereit, valamint a hatástalanítás és megsemmisítés megszervezését.

A Földivédelmi Század katonái végrehajtották az őr-szakfelkészítést, illetve a bázis védelme érdekében szükséges kis alegységes harcászati felkészítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában