Őrzik a hagyományokat

2022.05.05. 14:35

Sorra remekeltek a félegyházi egyesület íjászai

A Turul Koppány egyesület íjászai az elmúlt időszakban sorra remekeltek, érmek sokaságát szerezték meg.

Sebestyén Hajnalka

Zoboki Csenge szívesen adja át a tudását a fiatalabbaknak.

A legfiatalabbak közül a nyolcadik osztályos Zoboki Csenge is méltán lehet büszke kiváló eredményeire, több aranyérmére. Az idei szabadtéri versenyszezon, kvalifikációs versenyek keretében először Ráckevére látogattak a Koppányok a Kerekerdő Tavaszi Íjászversenyre, ahol a célok többsége 2D és 3D cél volt, 24 cél­állomáson. Vadászreflex íjjal Zoboki Csenge 1., Tamáskovics Gyula 10. lett. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 3., Keserű Szilvia 10., Szeibert Imre 15. helyen végzett. 

A Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat kis­kundorozsmai állomásán vadászreflex íjjal Zoboki Csenge 2., Balanyi Sándor 2., Tamáskovics Gyula 5. helyezést ért el. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 1., Kövecses Zsuzsanna 4., Szólya Imre 5., Keserű Szilvia 8. és Szeibert Imre 11. lett. Sándorfalván, a Sólyompróba elnevezésű versenysorozaton Zoboki Csenge 1., Bicskeiné Csányi Mária 2. helyezést ért el, míg Szeibert Imre a középmezőnyben végzett. 

A Sólyompróbák második állomásának Hódmezővásárhely adott helyet a Téglagyári Tanösvényen. Zoboki Csenge ismét győzött, Bicskeiné Csányi Mária 2., Keserű Szilvia 8. helyen végzett. A múlt hétvégén a Turul Koppány íjászai teljes létszámban a Félegyházi Parkerdőben léptek a „hadak útjára” a Majálison. A kistisztáson felállított lőpályákon fogadták a hagyományőrzés és íjászat iránt érdeklődőket. Egyszerre 4-5 Koppány lövettette az érdeklődő kicsiket és nagyokat, 3 éves kortól 80 éves korig. A Koppányok elmondták: töretlenül, fáradságot nem ismerve mennek tovább a hagyományőrzés útján. Az íjászok hagyományos köszöntése szerint: Huj-huj-hajrá! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában