Galériával

2022.05.30. 07:00

Rengeteg program várta a kecskeméti gyerekeket a hétvégén

Ötvennél is több program várta a családokat a hétvégén a kecskeméti gyereknapon.

Gulyás Sándor

Programok sokasága várta a gyerekeket Kecskeméten Fotó: Gulyás Sándor

A nagyszabású, kétnapos rendezvényt a kecskeméti Hírös Agóra a Ciróka Bábszínházzal és más társszervezetekkel karöltve rendezte meg. Szombaton és vasárnap a Hírös Agórától a főtéri Luca-kútig megtelt gyerekprogramokkal a belváros, melyek néhány kivételével ingyenesek voltak. 

Óriási mesehősök sétáltak a főtéren, akikkel lehetett közös fotókat készíteni. A kecskeméti Rotaract Klub a Down-szindrómás gyermekekért szervezte meg a plüssök táborát. A befolyt összeget a Down-szindrómás gyerekek nyári táboroztatására fordítják. 

A Ciróka Bábszínház sok mesével, mesés programmal készült, ahol díszleteikből állították fel a helyszíneket, a malmot, focipályát, fogadót, méhlegelőt, a királyi képtárat. 

Pingál-lak program keretében a gyerekek kedvükre festhettek ki egy régebbi faházat. Mesezenékből adott koncertet a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese. A HAcsalád hétvége elnevezésű gyermeknapi programsorozat keretében tánc-, báb-, valamint terápiás és mentőkutyás bemutatókat láthattak a látogatók. A vidámpark a Vasútparkban kapott helyet, mindemellett elérhető volt a téli vásáron megismert Hancúrplacc, ahol kisházak sokasága fogadta a gyerekeket, valamint Paprika Jancsi csúzlizdája és a Tekergőtér is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában