Galériával

2022.05.25. 10:04

Paralimpikonok tartottak élménybeszámolót a halasi diákoknak

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolába látogatott kedden Illés Fanni és Száraz Evelin paralimpikon úszok, akik a diákoknak tartottak előadást.

Pozsgai Ákos

Balról: Száraz Evelin és Illés Fanni előadást tart a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákjainak. Fotó: Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola

A paraúszók, akiket köszöntött Kuris István László alpolgármester is az iskola zsúfolásig telt tornacsarnokában, arról beszéltek a diákoknak, hogyan tudták önmagukat is túlszárnyalni és kiemelkedő eredményeket elérni a sportban. Fanni 100 méteres mellúszásban Európa-bajnok, világbajnok, paralimpiai bajnok. Evelin 100 méteres mellúszásban Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, paralimpiai 6. helyezett, 200 méteres mellúszásban Világkupa győztes és világcsúcstartó.

A paraúszók a motivációs előadás végén örömmel válaszoltak a gyerekek egyéni kérdéseire is, a találkozó után többen autogramot kértek és közös fényképet készítettek a paralimpikon sportolókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában