Megméretés

2022.05.24. 16:01

Országos versenyeken bizonyítottak a félegyházi diákok

Az ország 17 iskolájából 38 diák jutott be az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének (ÁSZÉV) döntőjébe gépgyártás-technológiai ismeretek kategóriában a 234 fős mezőnyből.

Vajda Piroska

Balról jobbra: Bálint Levente, Hunyadi Máté, Kocsis Bálint Márton és Brimo Milad

A megméretésen igen összetett, az elmúlt 4 év ismereteit felölelő tudásról kellett számot adniuk a versenyzőknek. Az első fordulóban interaktív teszten, a másodikban írásbeli, a harmadik fordulóban pedig szóbeli megmérettetésen vettek részt a diákok, többek között a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum diák­jai – tájékoztatta a Baon.hu-t Rokolya Csaba igazgató. Megtudtuk tőle azt is, hogy a döntő szóbeli fordulóban négy PG-s diák mérethette meg magát, akik mindannyian tudásuk legjavát nyújtották. Végül az országos döntőben Bálint Levente a 6., Brimo Milad a 7., Hunyadi Máté a 10., Kocsis Bálint Márton a 11. helyen végzett. 

Az informatikaágazatban tanuló diákok is sikeresen szerepeltek az ÁSZÉV-en. Informatikai ismeretek kategóriában Koncz Gábor, Fülöp Andor Zoltán és Sági Péter Pál jutott be az országos döntőbe, ahol Sági Péter Pál a 29. helyen végzett. 

Mindig nagy öröm és büszkeség egy iskola számára, ha egy rangos országos versenyen szép eredményt ér el egy tanítvány, hatványozottan igaz ez akkor, amikor a legrangosabb szakmai versenyen több diák is kiemelkedően szerepel. Ezek a sikerek a közös munka eredményeként születhetnek meg, amihez kellenek a tehetséges és szorgalmas diákok, illetve az elkötelezett oktatók is. Büszkék vagyunk arra, hogy a PG-ben mindkettő megtalálható – nyilatkozta hírportálunknak Rokolya Csaba. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában