Múltidéző

2022.05.08. 18:09

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb kü­lön­le­ges ös­­sze­ál­lí­tást ké­szí­tet­tünk ol­va­só­ink ál­tal be­kül­dött, ré­gi, csa­lá­di, ked­ves fo­tók­ból.

Sebestyén Hajnalka

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk. Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2002 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecske­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Szilveszter 

Lakitelekről Elek Istvánné Budai Erzsébet szívesen emlékszik vissza a régi szép időkre, melyeket a fotói segítségével gyakran idéz fel. Ez a fotó az 1970-es éveket idézi meg egy Szilveszteri mulatsággal. Lakiteleken a Tiszavirág Vendéglőben buliztak. A bal szélső fiatalember Elek István, mellette Olvasónk, tőle jobbra Budai Margit látható.

Papa és unoka 

Kecskemét-Hetényegyházáról Márki Károlyné 1974-es fotóján a két Márki Károly látható, a nagypapa és az unoka. Id. Márki Károly idén lett volna 101 éves. Az unoka pedig a napokban ünnepli 50. születésnapját. Olvasónk ebből az alkalomból kedveskedne fiának, akit a másik fiával, Tamással közösen köszöntenek fel, jó egészséget és sok boldogságot kívánva.

Fronton 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fotója több mint 100 éves. A császári és királyi 38. Mollináry gyalogezred valamelyik zászlóalja és hadkiegészítő kerete 1868-tól kezdve a hírös városban állomásozott. A 38. ezred részt vett a Nagy Háborúban. Harcoltak Szerbiában, az orosz- és olasz fronton. Az 1915-ös felvételen a IV. Zászlóaljparancsnoka, László őrnagy és a törzs állománya látható az egyik frontszakaszon kiépített fedezék előtt.

Kirándulás 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus ezzel az 1966 májusi felvétellel feleségének, Udvarhelyi Istvánné Polyák Ilonának kedveskedne. Az Újfalusi iskolából osztályfőnökként a másodikos kisdiákokkal jártak Kecelen, a Szilosi erdőben a Madarak és Fák napja alkalmából.

Kakukk vendéglő 

Budapestről Hankó László fotói családi vonatkozásúak. Mint írja: valószínüleg még vannak olyan élő személyek, akik valaha jártak a lajosmizsei Kakukk vendéglőben, a múlt század 30-as, 40-es éveiben. E fotók ott készültek egykoron.

Határszemle 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy 2000-es évekbeli határszemlére emlékezne. A képen látható sürgés-forgás abból az alkalomból készült, hogy a Gazdakör határszemlét tartott. A nap befejezése általában ebéddel zárult. A képen a főzőkanál Tímár Imre főzőmester kezében látható, aki sajnos már nincs közöttük. Segítőtársa Tóth Imre gazdaköri tag volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában