Közgyűlés

2022.05.20. 12:50

Mozgáskorlátozottak értékelték a tavalyi évet Solton

Megtartotta éves küldöttközgyűlését a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete Solton.

Lencsés P. Anna

A küldöttek egy csoportja a közgyűlésen. Fotó: Lencsés P. Anna

A megye északi részét összefogó szervezethez 21 csoport, mintegy 1400, különféle nehézségekkel küzdő ember tartozik. Miskol­czi Gyula solti elnökségi tag köszön­tője után Hanó Mihály elnök számolt be a megjelenteknek az elmúlt évi munkáról. Kiemel­te, hogy a Covid-járvány miatt nehezebb volt a kapcsolattartás, ennek ellenére tudták működtetni az egyesületet. 

Az évet pozitív mérleggel zárták, így továbbra is maradhatnak közhasznú egyesületi státuszban. Kecskemét város egymillió forinttal támogatta tevékenységüket, illetve a csoportok is kaptak támogatást a helyi önkormányzatoktól, összesen 740 ezer forintot. 

Az egyszázalékos felajánlásokból eddig nem látott magas összeg, közel 900 ezer forint jött össze. 

Így sikerült irodai eszközöket vásárolniuk az egyesület kecskeméti székhelyére. Az egyik kiemelt tevékenységük a megváltozott munkaképességűeknek létrehozott munkahely működtetése, ahol jelenleg harmincegy fő dolgozik, mivel ekkora létszámra kaptak engedélyt. Hanó Mihály elnök elmondta, nagyon nagy az érdeklődés, sokan szeretnének dolgozni, jó lenne a kecskeméti munkahely bővítése, ahol papírtermékekkel dolgoznak. Egy másik helyre lenne szükség, ahol többen is elférnének, így a dolgozói létszámot is lehetne növelni.

Elhangzott, hogy az egyesület tulajdonában lévő lakiteleki üdülő felújítása is nagyon időszerű. Érkezett néhány felajánlás, amelyekből tudnak az idén klímát vásárolni, valamint a töredezett kövezetet is felújítják. Bíznak abban, hogy az egyesület tagjai közül sokan igénybe veszik ezt a pihenési lehetőséget és teljes kihasználtsággal fog működni a nyaralóépület. De még szükség van további munkálatokra, amelyekre remélik, hogy tudnak majd pénzt szerezni. 

Ezt követően új felügyelőbizottságot választottak, amelynek elnöke továbbra is Kiss Józsefné maradt. A közgyűlés zárásaként Hanó Mihály elnök megköszönte az egyesület vezetőségének és a külső támogatóknak az elmúlt időszakban végzett munkát, amely lehetővé teszi azt, hogy a sok mozgáskorlátozott tagot összefogó egyesület továbbra is tudjon működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában