Elismerés

2022.05.13. 07:00

Misét celebráltak a bajai tűzoltókért

A tűzoltók védőszentje, Szent Flórián napjának apropóján szentmisét tartottak a bajaszentistváni templomban, ahol a tűzoltókért mondtak imát.

Márton Anna

A bajaszentistváni templomban tartották a szentmisét

Gyöngyösi Balázs plébános celebrálta az ünnepi misét, melyen részt vett Ossó János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője, Kocsis László alezredes, a Bajai Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság vezetője és Kámánné dr. Bari Bernadett (Fidesz–­KDNP) frakcióvezető. 

Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Csubákné Besesek Andrea (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő, aki hangsúlyozta, hogy minden korszakban szükség volt bátor nőkre és férfiakra, akik nagyszerű személyiségjegyekkel felvértezve harcoltak az elszabadult elemekkel, mentettek életet, vagyont, miközben sokszor maguk is áldozatul estek. 

Akik csak baj esetén ismerkednek meg a tűzoltók munkájával, sokszor el sem tudják képzelni, milyen fizikai és szellemi munkát igényel az arra való felkészülés, hogy embertársaik életét, testi épségét úgy tudják menteni, hogy közben maguk is épségben maradjanak 

– tette hozzá a képviselő. 

A szentmisét követően a templom mellett álló tűzoltó­autókkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában