Galériával

2022.05.29. 18:51

Mini triatlon, bábelőadás és bográcsos finomság is várta a bácsalmási gyerekeket

A szervezők vasárnap délelőtt és délután tucatnyi programot kínáltak a gyermekeknek és a rendezvényekre látogatóknak.

Juhász Jenő

Bográcsban főtt finomsággal látták vendégül a családokat Fotó: Juhász Jenő

A bácsalmási tanuszoda és a művelődési ház között megrendezett mini triatlonra összesen 71 fiatal nevezett be. Az esős időjárás miatt azonban csak 54-en álltak a rajthoz. 

A következő dobogós eredmények születtek:

Óvodások: 1. Szakola Bella 2. Rákóczy Milla 3. Hárs Adorján. 

Első osztályosok: 1. Vinkó István 2. Richter Balázs 3. Baddi Aicha. 

Alsós tagozatosok: 1. Kiss Konrád 2. Szántó Tibor 3. Deák Luca. 

Felső tagozatosok: 1. Lutz Lajos 2. Juhász Balázs 3. Patocskai Noémi.  

A támogatóknak köszönhetően a versenyzők ajándékcsomagokat,  jutalmakat és különdíjakat kaptak. A rendezvény házigazdája és szervezője az Almási Tömegsport Egyesület volt. 

Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt a délutáni programokat a művelődési házban tartották meg. A Bácsalmási Mentőalapítvány bemutatója és a Csiga-Duó gyermeknapi programja között népi és hagyományos játékok, arcfestés, gyermekkuckó, mesesarok és egyéb színes foglalkozások szerepeltek a palettán. Az Ízes Bácska Egyesület pedig virslis krumplipaprikással kedveskedett a résztvevőknek.  

Az érdeklődők nagy figyelemmel kísérték a Buborék Báb Társulat első, bemutatkozó előadását. Manhalter-Tomcsányi Dalma érdeklődésünkre elmondta, hogy a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár 2021 októberében bábszakkört indított.

– Az indulásnál két korcsoportban kezdtük a munkát, majd a fegyelmezettségnek és kitartásnak hála összevont csoportként kezdtünk működni, és egy társulattá alakultunk, amely jelenleg a Buborék Báb Társulat nevet viseli. Saját logót is terveztek a gyerekek, amely a társulat pólóját díszíti. Ezen kívül megismerkedtünk a dramatizálással, ami annyira jól sikerült, hogy saját mesét írtunk. Jelenleg 20 aktív taggal működünk. Kezdetben nem számítottunk rá, hogy ekkora népszerűsége lesz szakkörünknek, de egy valamit már most biztosítani tudunk, folytatjuk a közös munkát és jövőre új darabbal jelentkezünk – fogalmazott Manhalter-Tomcsányi Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában