Pénzügyi beszámoló

2022.05.31. 15:06

Mindenki elégedett a kalocsai vagyonkezelő társaság munkájával

Kifogás nélkül elfogadták a városatyák a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. 2021-es pénzügyi beszámolóját.

Gábor János

A városatyák egyöntetűen elfogadták a pénzügyi beszámolót Fotó: Illusztráció/Gábor János

Az önkormányzati cég a pandémia sújtotta évet is veszteség nélkül, sőt, közel kétmilliós adózott eredménnyel tudta zárni (2,04 milliárdos főösszeg mellett), és a törzstőke ugyancsak kiegyensúlyozott, majdnem 15 millió forintos értéknél állt meg. 

A vállalat feszes gazdálkodásáért, valamint a neki nyújtott készséges segítségért köszönetet mondott Király Róbert képviselő, aki rendszeres adatigénylője a városi intézményeknek és cégeknek. 

Elmondta, hogy a Kalocsa Vagyon kiváló együttműködő partner, és dicséret illeti azért is, mert szerteágazó és költséges feladatai, valamint a járvány ellenére képes volt bevételt realizálni. Az önkormányzati ingatlanokat, parkgondozási feladatokat, sőt, tavaly óta a Kalocsa TV vezetését is végző társaság 1,95 milliós bevétele a saját eredménytartalékába került. 

Dr. Filvig Géza polgármester szintén elégedetten állapította meg, hogy a Vagyonhasznosítási Kft. komoly szintet lépett előre az utóbbi időben, mind a közterület-karbantartás, mind pedig más feladatellátásai kapcsán. A testülethez hasonlóan ő sem fordult kérdéssel dr. Jéri Tamás ügyvezetőhöz, a vállalat beszámolóját pedig teljes egyetértésben szavazták meg a városatyák. 

Az eddig minden döntéshozó megelégedésére dolgozó Kalocsa Vagyon a kiegyensúlyozott anyagi helyzet ellenére eszközgondokkal küzd: a cégvezető nemrég a járműflotta gyászos állapotára panaszkodott, de a probléma egy több mint százmillió forintos támogatásnak köszönhetően megoldódhat. Az önkormányzat a közelmúltban meg is kapta a többek között erre a célra igényelt összeget, így lassan indulhat a beszerzés. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában