Ballagtak a kollégisták

2022.05.04. 14:29

Megható műsorral búcsúztatták a végzősöket Kecskeméten

A régi hagyományokat követve, méltó módon búcsúztatták el az 52 végzős koleszost a napokban a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumban.

Sebestyén Hajnalka

A régi hagyományokat követve méltó módon búcsúztatták el az 52 végzős koleszost.

 Ilyen megható ballagási ünnepségre utoljára 2019-ben volt lehetősége az intézménynek, mivel a járványhelyzet miatt az elmúlt két esztendőben online formában valósíthatták csak meg. 

Az estet a tanári kórus műsora nyitotta meg, a Bojtorján együttes Vigyázz magadra fiam című szerzeményét énekelték el. Ezt követően Bibok Róbert intézményvezető adott útravalót, majd kezdetét vette az ünnepi vacsora. A hagyományokat követve ismét különleges élményben lehetett részük a végzős koleszosoknak, e jeles alkalomból ugyanis a pedagógusok szolgálták fel az ételeket, süteményeket. A ballagó kollégisták a vacsora után nevelőtanáraikkal az udvarra vonultak, és lufikat eregettek, hogy elengedjék az esetleges rossz emlékeket. 

Az ünnepség az aulában folytatódott, ahol először Saint-Saens: Esz-dúr szonáta II. tételét hallgathatták meg zongora és klarinét kíséretében, két végzős diák előadásában. A 11. évfolyamos kollégisták emelkedett hangulatban búcsúztak el a végzős diákoktól, majd a 12. évfolyamosok mondtak búcsúbeszédet, és megtörtént a zászlóátadás. Az évek alatt kiemelkedő közösségi munkát végzettek jutalmakat vehettek át, akikre nagyon büszke a kollégium.

 A ballagási ceremónia egyik fénypontja a kollégiumi évek alatt készült fényképekből összeállított klip volt, melyen mindenki jót mulatott. 

Végezetül a végzős diákok együtt énekelték a Bagossy Brothers Company Visszajövök… című szerzeményét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában