Kiskunfélegyháza

2022.05.07. 17:59

Kiváló eredményeket értek el idén is a mezgés diákok

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola végzős diákjai idén is kimagasló eredményeket értek el a szakmai versenyeken.

Vajda Piroska

A diákok kimagasló teljesítményét emlékéremmel jutalmazta az iskola.

Az ágazat új kiváló szakemberei emlékérmet vehettek át a hétvégi ballagáson. Jutalomban részesült Balogh Bálint, aki 7., és Somodi Zoltán, aki 9. lett a Húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Tisóczki Tamás az első három helyezett között végzett, a jelenleg zajló Szakma Sztár Fesztiválon dől el, hogy végül hányadik lesz. 

A Pék-Cukrász Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Kolompár Szonja 11., Miholics Rita 7. helyen végzett, és a legjobb szóbeli vizsga díját is elnyerte. A Pék Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Juhász Tamás 7. helyezett lett. A Gazda Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Szabó Fanni a 4. helyen végzett, és a legjobb szóbeli vizsga díját is elnyerte. 

Az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyén élelmiszeripari ismeretek kategóriában Gulyás Kamilla Dorottya 1. helyen, Szécsényi János 4. helyen, míg Bacsó Panna Szófia 7. helyen végzett. Az Élelmiszeripari technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Jagodics Evelin 2. helyezett, Szabó Imre 6., Fehér Eszter 8., Kovács Tamara 9., Fábián Eszter 10., Mészáros Marcell 11. helyezett lett. 

Mezőgazdasági technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen Süveges Sándor 7. helyezett lett, és a legjobb kertészeti gyakorlati versenyfeladat díját is elnyerte, Turucz Tamás 14. lett. A Guba Sándor Emlékversenyen Ladányi Hanka 3. helyezett lett. Boda Csilla és Bathó Zoltán különdíjat kaptak. A Csapó Dániel Emlékversenyen Mészáros Marcell léphetett a dobogó 3. fokára, Dobos Viktória a legjobb írásbeli vizsgát tette, Jagodics Evelin, Fábián Eszter, Kovács Tamara, Nagy-Pál Evelin és Szabó Imre különdíjat kaptak. A Pék Hagyományőrző Versenyen Miholics Rita és Kolompár Szonja ezüstérmet kaptak, Kis Kitti a pozsonyi kiflikészítő kategória aranyérmese lett, és különdíjat is kapott a tökéletesen megtervezett munkájáért – tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Pál igazgató.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában