Siker

2022.05.20. 07:00

Jeleskedtek a kunszállási diákok a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen

Dobogós helyezéseket értek el a szolnoki versenyen a diákok.

Vajda Piroska

A környezetvédelemből jól szereplő kunszállási diákok. Beküldött fotó

Környezetünk vizeinek védelme állt a középpontjában az idei Curie Környezetvédelmi Emlékversenynek, melynek területi döntőjén a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola tanulói valamennyi korcsoportban elhozták a dobogós helyezéseket, ezzel kivívták a jogot az országos döntőben való részvételre. Mind a nyolc csapat részt vett a döntőn, amit a napokban rendeztek meg Szolnokon – tájékoztatta a baon.hu-t Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgató. 

Elmondta, minden csapat készített egy dokumentációt, amelyben különböző technikát használva mutatták be környezetük vizeinek védelmét. A gyerekek kiselőadást tartottak a helyi vizeiket fenyegető veszélyekről és védelmükről. 

Továbbá egy feladatlapot kellett kitölteniük, amelynek témája az Őrségi Nemzeti Park és a vizek-hulladékok kapcsolata. A rangos versenyen minden csapat kiválóan helytállt. A 3-4. évfolyamosok között a Balla Emese, Eszik Kornél, Jóni Viktória összetételű csapat az előkelő 4. helyen végzett. A Csontos Lilla, Dávid Zselyke, Szécsényi Dóra alkotta csapat az 5. helyet szerezte meg. Fischer László és Kovács Máté csapata pedig 7. helyezést ért el. 

Az 5-6. évfolyamosok között Aguh Emily, Farkas Molli, Lendvai Viktória csapata az 5. hellyel büszkélkedhet. Az Agárdi Dávid, Bibók László, Klam Berta összetételű csapat 7. helyezést ért el. 

A 7-8. évfolyamon is kiválóan szerepeltek a csapatok. Fischer Róbert, Litavecz Márk, Vig Noel csapata a 8. helyen végzett. Szabó Alexandra, Szécsényi Annabella, Tóth Csenge csapata 11. helyezést ért el. A Buzder-Lantos Boglárka, Csík Ádám, Suki Tímea összetételű csapat a 16. helyen zárta a versenyt. 
Az intézmény vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a felsős diákok többsége már harmadik osztályos korától részt vesz a versenyen, ezáltal folyamatosan formálódik látásmódjuk, a környezetvédelemhez való viszonyuk. Hozzátette, a verseny szorosan kapcsolódik az Örökös ökoiskolai tevékenységhez. A felkészítés, a tehetséggondozás a környezetvédelmi és természetismereti szakkörökön, csoportos tehetséggondozó foglalkozásokon zajlik Szabó Hajnalka és Ádámné Vereb Annamária vezetésével. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában