Útinform

2022.05.25. 07:19

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdán vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– Röszke felé, Lajosmizse és Kecskemét között felújítják a burkolatot. A 74-es és a 78-as kilométer között a Röszke felé vezető oldalon, a belső sávon autózókat átterelik a szemközti oldal belső sávjára. Budapest felé a külső és a leálló sáv járható. A tereléshez kapcsolódóan a 78-as és a 82-es kilométer között, mind a két oldalon burkolati jeleket ragasztanak az útburkolatra, váltakozó sávlezárás mellett. Az arra közlekedők torlódásra, hosszabb menetidőre készüljenek napközben!
– a határ felé, Ócsa és Újhartyán között az elválasztó sávot kaszálják napközben. A lassan mozgó géplánc mellett a külső sávba kell sorolni.
– szalagkorlátot javítanak a Kecskemét-dél csomópont közelében a 89-es kilométernél. Mindkét oldalon a belső sávot kerítik el a forgalom elől reggel fél 8 és fél 12 között.
– Röszke irányába, a 99-es (Kunszállás térségében) és a 121-es kilométernél (Petőfiszállás közelében) is a védőkorlátot javítják. 12 óra és 15:00 között a külső sávot lezárják.
– a burkolatjeleket festik fel a 102-es és a 106-os kilométer között, Kunszállás térségében. Budapest felé a belső sávba kell sorolni 8:00 és 15:00 között. 
– a határ felé, Kistelek és Balástya között kaszálnak napközben. Reggel 8 órától délután 1 óráig a külső sáv lesz járható. 

Főutak: 

Az 5-ös főúton, Kecskemét belterületén, az Árpád körúton, a Halasi úti kereszteződés közelében csatorna építés miatt egy sávot lezártak. 

Az 51-es főúton, Érsekcsanádon csatornáznak. A 150-es és a 152-es kilométer között a fél útpályát lezárták.  

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as kilométer között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,
– a Sükösd és a hajósi elágazás közötti szakaszon kábeleket telepítenek. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani.  (77-82 kilométer ) 
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer  között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer  között helyenként a fél útpályát lezárták.

Az 54-es főúton, Sükösd és a hajósi elágazás között kaszálnak napközben, ami útszűkületet okoz az aktuális munkaterület mellett.

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as kilométernél irányonként csak egy-egy sáv autózható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,
– Izsák és Orgovány település között egy közel három kilométeres szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.  (5302-es út)  (5-8 kilométer) 
– felújítják az Akasztó és Csengőd közötti utat. A szakasz elején, Csengőd település közelében félpályás korlátozás nehezíti az előrejutást.  (5306-os út)  (0-4 kilométer) 
– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)  
– a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  
– a Bócsa és Kiskunmajsa közötti útszakaszon, a 12-es km-től a 27-es kilométerig felújítják az útburkolatot, mely helyenként félpályás lezárást okoz. (5404-es jelű, Bócsa-Kiskunmajsa összekötő út) (12+0 – 27+250 kilométer sz. között) 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (május 28.) szombat 22.00-tól (május 29.) vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.
Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában