Útinform

2022.05.10. 07:18

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- az M0-s autóúti és a Kecskemét észak csomópont között - több helyszínen is – a hírközlő berendezéseken végeznek karbantartást. Mindkét irányban, az aktuális munkaterületnél váltakozó sávlezárásra kell számítani reggel 8 óra és 14 óra között.  (24-es km–től a 73-as km-ig)
- a védőkorlátot javítják Kecskemét térségében a 88-as km-nél, valamint - Kunszállás előtt - a 97-es km-nél is. Ez az oka, hogy a határ felé sávlezárás követel figyelmet reggel fél 8 és délután 3 óra között. 
- 9:00 és 14:00 között burkolatot javítanak. Budapest irányába – a Kecskemét észak csomópont előtt - a 82-es km-nél a belső sávba kell sorolni.
(Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

Az 54-es főút Sükösd és a hajósi elágazás közötti szakaszán kaszálnak ma munkaidőben, az aktuális munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani. (77-es km-től 94-es km-ig)

Az 55-ös főúton két helyszínen is kaszálnak napközben. A 102-es km-nél Baja átkelési szakaszán az 55-ös és az 51-es főúti körforgalmú csomópontban, illetve a 64-es km-től a 98-as km-ig (Baja és Mélykút között) ugyancsak kaszálás miatt kell sebességkorlátozásra és útszűkületre készülni.

Az 55-ös főúton,
- Pörböly és Alsónyék között útépítők dolgoznak. A május végéig tartó munka során a 111-es és a 118-as km között munkanapokon, 7 órától 15 óráig félpályás lezárás van érvényben. 
- felújítják a Bátai főcsatorna hídját. A 117-es km-nél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös km-nél ez okozza az útszűkületet.

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv járható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,
- Izsák és Orgovány település között egy közel három km-es szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.  (5302-es út)  (5-8 km) 
- felújítják az Akasztó és Csengőd közötti utat. A szakasz elején, Csengőd település közelében félpályás korlátozás nehezíti az előrejutást.  (5306-os út)  (0-4 km)  
- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)  
- a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (0-20 km útszűkület)  (15-ös km félpálya)  (5308-as út)  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (május 14.) szombat 22.00-tól (május 15.) vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.
Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában