Galériával

2022.05.28. 15:43

Iskolatalálkozót tartottak az egykori bácsalmási intézménynél

Ötven évvel a külterületi iskola bezárását követően újabb találkozót tartottak a volt II. számú dobokai iskolánál.

Juhász Jenő

A külterületi iskola egykori tanulói Fotó: Juhász Jenő

A kedvezőtlen időjárás ellenére a mostani összejövetelre közel negyven volt tanuló, egy kilencvenes éveiben járó pedagógus és több kísérő érkezett. Skorutyákné Lénárt Edit köszöntötte a résztvevőket, majd ezt követően ajándékkal kedveskedtek az egykori tanítójuknak, Jerney Istvánnak, aki 1954 és 1959 között oktatta a tanyasi gyerekeket. 

Farkas János javaslatára külön köszöntötték a legfiatalabb, Horváth László (1957) és a legidősebb, Mamuzsity Imre (1938) volt diákokat.

A főszervező érdeklődésünkre elmondta, hogy az első találkozót negyedszázaddal ezelőtt tartották Bácsalmás központjában, melyre nagy létszámmal érkeztek az egykori diákok és a meghívott vendégek. Ezt követően még 10 alkalommal szerveztek összejövetelt az alma maternél.  A külterületi iskola működését (1928-1972) emléktábla is őrzi, melyet 2015-ben helyeztek el az épület nyugati homlokzatán. 

A rendezvény baráti beszélgetéssel és az egykori diákévek felidézésével zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában