Megüresedett hely

2022.05.01. 11:38

Időközi választást írnak ki Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága április 30-i határozatában úgy döntött, hogy a kecskeméti 9. számú egyéni választókerületben megüresedett önkormányzati képviselői helyre az időközi választást 2022. július 10. napjára (vasárnap) tűzi ki – tájékoztatott közleményében a kecskeméti önkormányzat.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Az időközi választás szükségességét az indokolja, hogy a választókerületben egyéni képviselői mandátummal rendelkező dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselői mandátumot nyert, így április 29-ével lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról.

Az egyéni választókerületi jelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon, azaz május 5-én. A szükséges ajánlások számát a központi névjegyzék 2022. május 4-i adatai alapján kell megállapítani.

A  helyi választási iroda legkorábban május 21-én adja át az igénylők vagy a jelöltként indulni szándékozók részére az ajánlóíveket. A jelölteket legkésőbb június 6-án 16 óráig kell bejelenteni.

A választási kampányidőszak május 21-én kezdődik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában