Galériával

2022.05.13. 13:55

Huszonkét katona tett esküt a kecskeméti repülőbázison

Huszonkét katona tette le a honvédesküt pénteken a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A katonák ezt megelőzően sikeresen teljesítették az alapkiképzést, melynek során a katonai pályafutás megkezdéséhez szükséges alapismereteket sajátították el.

Gulyás Sándor

Letették esküjüket a katonák. Fotó: Gulyás Sándor

Letették esküjüket a katonák. Fotó: Gulyás Sándor

– Az újonc állomány kiképzése április elején indult, mindez kiterjedt az alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan és lövészet mellett a harcászati és műszaki foglalkozásokra is. A katonák az eskütételt követően különböző alakulatuknál folytatják a megkezdett utat, a szakmai kiképzést. A legfiatalabb újonc 21, a legidősebb 48 éves – mondta el hírportálunk érdeklődésére Boldizsár Zoltán őrnagy, kiképzési főtiszt.

Az esemény a csapatzászló bevonulásával indult. Ezt követően került sor az ünnepélyes honvéd eskütételre, melynek szövegét Németh Norbert hadnagy mondta el társai előtt.

– Egy katona életében kevés felemelőbb élmény van, mint az, hogy akár a minden ember számára legdrágább kincs, az élet feláldozását is magába foglaló fogadalmának megtételével, felesküdjön a hazájára és népére. A mai nap valamennyiük számára más, mint a többi. Kiemelkedő jelentőségű, igazi mérföldkő, amely hatással van úgy az egyén, mint a közösség jövőjére. A mások előtt vállalt elkötelezettség erkölcsi értelemben is erősebb, mint csupán az eskü szövegének aláírása. Az eskü kötelez, ettől a pillanattól ugyanis felelősséggel tartoznak magukért, bajtársaikért, hazánkért, a nemzetért. A katonai pálya nagy, de nemes kihívás, amiért érdemes végigmenni a választott úton. Tegyenek meg mindent azért, hogy önmaguk és katonaközösségük bármilyen helyzetben kész és képes legyen a Magyar Honvédség küldetésének teljesítésére – fogalmazott Grécs György ezredes, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis törzsfőnöke.

Grécs György ezredes ünnepi beszédét követőn Hankóczi Gergely alezredes, református tábori lelkész mondott áldást. Az ünnepség a csapatzászló elvonulásával zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában