Ünnepség

2022.05.22. 19:32

Harminc éve alakult meg a jánoshalmi egyesület

A Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület megalakulásának 30. évfordulójára ünnepséggel készültek a szervezők az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtárban, az épületben működött évtizedeken keresztül a Tiszti Klub, amely az egyesületnek is helyet adott.

Pozsgai Ákos

A képen (balról) Czeller Zoltán emlékplakettet ad át Sere Mihálynak. Beküldött fotó

Czeller Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület kiemelkedő szerepet tölt be a honvéd katonai hagyományok és a volt helyi katonai alakulat emlékének ápolásában, valamint a település közművelődésében. A település vezetője egyben megnyitotta a 2022. évi Felső-Bácskai Képzőművészeti Tárlatot. 

Sere Mihály, a Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület elnöke, aki hosszú éveken keresztül vezette a jánoshalmi Tiszti Klubot, az egyesület elmúlt három évtizedéről készült fotóalbumot mutatta be az ünnepség résztvevői­nek, amely átfogó összefoglalót nyújt a város katonai, kulturális életéről. Czeller Zoltán polgármester 30 év Jánoshalma városáért emlékplakettet adományozott Sere Mihály részére, aki a Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából emlékplakettet vett át dr. Varga Józseftől, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének elnökétől is. 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter emléktárgyat adományozott Kovács József Benedeknek, Jánoshalma alpolgármesterének, Hepp Leventének, az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójának, valamint Radnai Istvánnak. Az elismeréseket Győri Péter Pál ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály főosztályvezetője adta át a kitüntetetteknek. 

Közreműködött Juhászné Zelei Judit zongoraművész és Kovács Andrea zenetanár, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője alkotta Bianco Nero Piano Duo, valamint a Honvéd Férfikar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában