Galériával

2022.05.30. 11:39

Gyereknappal összekötött családi délutánt tartottak Tiszaugon

Gyereknappal összekötött családi délutánt tartottak a hétvégén Tiszaugon. A szervező, Hegedűs Anikó, azaz Ancsa néhány kreatív anyuka és apuka segítségével színes vetélkedőket, sorversenyeket és csapatjátékokat szerveztek a gyerekeknek és szüleiknek.

Sebestyén Hajnalka

Fánkevő versenyen is részt vettek a gyerekek. Fotó: Sellei László

A vidám eseménynek az egykori általános iskola udvara adott helyet. A részletekről Hegedűs Gabriella mesélt szerkesztőségünknek. Az udvar kitűnő helyválasztásnak bizonyult, hiszen így a gyerekek biztonságos helyen, szabadon futkoshattak.

A finom falatok sem hiányozhattak. A batyus buli asztalai tele voltak a nagymamák által készített süteményekkel és italokkal, melyekkel azok a helybeliek kívántak kedveskedni a gyerekeknek, akik ezúttal nem tudtak részt venni a rendezvényen. Így volt ez a fánkkal is, mely a fánkevő verseny alapkellékeként hatalmas sikert aratott. A szervezők külön meglepetésként egy vattacukor-készítő géppel is meglepték a kicsiket, akik boldogan ették a finom nyalánkságot.  

A gyerekek az ügyességi versenyszámok mellett az alkotókészségükről is tanúbizonyságot adhattak. Az egykori iskola járdái megteltek az általuk készített színes krétarajzokkal visszahozva ezzel a régi idők emlékeit, amikor még szüleik kisgyermekként pingálták tele őket ugyanitt. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól érezték magukat, szívesen bolondoztak a gyerekekkel. Kivették részüket például a kötélhúzó versenyből, vagy a már klasszikusnak számító „limbózásból”. A rendezvényen részt vett a Tiszaugon elszállásolt ukrán család is három gyermekükkel, akiket a helybeliek nagy szeretettel vettek körül és ebben a viszontagságos helyzetben sikerült mosolyt csalni az ő arcukra is. A rendezvényt záró szalonnasütés után mindenki elégedetten és boldogan tért haza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában