Galériával

2022.05.13. 12:27

Gyerekek és idősek sorversenyeztek a hetényegyházi klubban

Együtt versenyeztek az idősek és a másodikos kisdiákok a hetényi Naplemente Idősek Klubban. A csütörtöki eseményen a két generáció kiváló összhangban teljesítette a sorverseny feladatait.

Sebestyén Hajnalka

Együtt versenyeztek a nyugdíjasok és az iskolások. Fotó: Bús Csaba

Kecskemét-Hetényegyházán az Idősgondozó Szolgálat Naplemente Idősek Klubjában szinte minden napra jut tartalmas, szórakoztató, zenés vagy éppen sportos program. Az idősek kedvükre válogathatnak a gazdag programkínálatból.
Dr. Somfai Balázs vezető és Bacsa Erika, a klub terápiás munkatársa nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél változatosabban teljenek az ott töltött órák az idősek számára. 

Csütörtökön a Kihívás napja alkalmából csapatversenyt hirdettek, melyhez vendégeket is fogadtak, a szomszédos Móricz Zsigmond Általános Iskola 2. osztályos tanulóit. A közös játékkal a generációk közötti kapcsolatokat is szerették volna erősíteni.
Bacsa Erika ötletes feladatokat állított össze a sorversenyekhez. Négy csapat állt fel, valamennyi vegyes volt, idősek és gyerekek együtt küzdöttek. A szellemi és mozgásos feladatok között volt például képfelismerés, futva labda egyensúlyozás, szlalomos képkirakás, tojásdarts és különbségkereső, és természetesen a csatakiáltások sem maradhattak el.

A Kihívás Napjának egyik fő célja az volt, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, a közös játékhoz. Azon klubtagok, akik nem versenyeztek, a szurkolótábort erősítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában