Beruházás

2022.05.14. 18:38

Elkészült a kalocsai iskola szabadtéri kézilabdapályája

Két éve várta a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola, hogy a több évtizede készült, felrepedezett, balesetveszélyes aszfalt kézilabdapályája új burkolatot kapjon, ugyanis még 2020-ban nyertek rá támogatást­.

Gábor János

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az intézmény projektjéért Kalocsa Város Önkormányzata pályázott a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Országos Tornaterem Felújítási Program VI. Ütem című tenderén, még 2019-ben. A benyújtott anyag a rá következő évben részesült kedvező elbírálásban, ami 40 millió forintos normatíva elnyerését jelentette. 

Az MKSZ forrásának köszönhetően eltűnt a rossz állapotú pálya, és a helyén mára egy új, korszerű, UV- és időjárásálló sportburkolatú küzdőteret alakítottak ki. 

A beruházás részeként a teljesen pályát körbeölelő labdafogó hálót, ­illetve két darab szabvány méretű kézilabdakaput is telepítettek. 

A sportágat kiemelt nevelési programjába emelő iskola vállalta, hogy az új létesítményt nemcsak az oda járó több száz tanuló, hanem a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club növendékei is használhatják az edzéseik során. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában