Alkotás

2022.05.27. 09:05

Az új autóbusz-pályaudvarról készítettek képeket a szabadszállási diákok

A közelmúltban épült új buszpályaudvar Szabadszálláson. Ennek apropóján írt ki pályázatot Az én buszpályaudvarom címmel a városi könyvtár és egy helyi vállalkozó, Vidéki Eszter, az üzemeltetető képviseletében.

Gulyás Sándor

A pályázaton indulók és a nyertesek csoportja a díjkiosztó után.

 A felhívásra több mint hatvan alkotás érkezett. – A pályázók több téma közül választhattak. A rajz bemutathatott egy életképet a buszpályaudvaron, felhívhatta a figyelmet a biztonságos közlekedésre vagy kiemelhette a tisztaság megóvásának fontosságát is. A beérkezett alkotások között voltak nagyon szépek, és nagyon eredetiek is. A zsűri igyekezett minél több szempontot figyelembe venni, és végül három korosztályban értékelt – mondta el hírportálunk érdeklődésére Vass Roland könyvtárvezető. 

Az 1–2. osztályos kategóriában első helyezést ért el Bajusz Bella, megelőzve Süveges Olíviát és Asztalos Nikolt. Különdíjat vehetett át Kerepesi Ádám. A 3–4. osztályosok között Horváth Péter alkotása bizonyult a legjobbnak, második lett holtversenyben Sallai-Nagy Hanna és Zrínyi Janka, a harmadik helyet Megyesi Viktória szerezte meg. Különdíjban részesült Lippai Boglárka Kamilla. A felsősöknél Cserjés Emese állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, Gombos Zsombor második, Győrfi Dorka harmadik lett. A helyi Petőfi Sándor Általános Iskola 3. b osztálya külön elismerésben részesült, hiszen közös alkotással neveztek, így ők a „legkreatívabb osztály” címet nyerték el. 

– Az összes elkészült mű hamarosan megtekinthető lesz a szabadszállási új buszpályaudvaron, ezzel is szeretnénk bemutatni a településünkre érkezőknek a szabadszállási diákok sokrétűségét – tette hozzá Vass Roland. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában