Galériával

2022.05.15. 07:00

Az ország minden tájáról érkeztek mazsorettek a félegyházi fesztiválra

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán az Országos Mazsorett Fesztivált. A találkozóra különböző, mazsorett hagyományokkal rendelkező településekről neveztek, a legtöbben több csoporttal is.

Szentirmay Tamás

Több településről érkeztek táncosok a fesztiválra. Fotó: Szentirmay Tamás

A csoportokat és a megjelent nézőket Csányi József, a település polgármestere köszöntötte, aki elmondta Kiskunfélegyháza életében a mazsorettfesztivál hosszú idők óta, fontos szerepet tölt be, így most is, a 248 évvel ezelőtt városi rangot kapott településen. A Városalapítók Napjának ünnepségi sorozatának a megnyitójaként, mint mindig, ezúttal is a mazsorettfesztivállal indul a rendezvény sorozat. 

– Büszkék vagyunk arra, hogy otthont adhatunk ennek a rendezvénynek, de arra is, hogy már harminc éve a mazsorettek színesítik a város programjait. Jankovszki Zoltánné Andrea már harminc éve vezeti ezt az együttest, és rendezi meg ezeket a versenyeket. A városvezető azt is megemlítette, hogy személyes kötődése is van a mazsorettekhez, mert korábban a felesége Csányiné Papp Andrea és a most műsorvezetőként tevékenykedő lánya, Csányi Dorka is mazsorettek voltak – mondta Csányi József, majd arra kérte a nézőket, hogy lelkesen biztassák a fiatalokat.

Csányi Dorka arra hívta fel a nézők figyelmét, hogy az egyesület életében öröm számukra más egyesületeket meghívni, vendégül látni az, ország több csoportjának jó hangulatú versenyt szervezni. A fesztivál alkalom arra, hogy ünnepeljék azokat a csoportokat, akik már több alkalommal is eljöttek a Kiskunfélegyházi Mazsorett Fesztiválra de örülnek azoknak is, akik először jöttek el hozzájuk. 

A fesztiválra Kiskőrösről, Szeghalomról, Vésztőről, Füzesgyarmatról, Egerből, Zsadányból, Soltról is érkeztek csoportok, de természetesen a házigazda Kiskunfélegyháza is képviseltette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában